När dricker man Gammel Dansk?

När dricker man Gammel Dansk?

När dricker man Gammel Dansk?

Till frukost, på fotbollsläktaren eller i riksdagens lunchmatsal sippas denna nationalprodukt. Även i Sverige börjar vi få upp ögonen för så kallade bitters, inte minst för Gammel Dansk som under 2004 sålde över 110.000 liter.

Hur serverar man Gammel Dansk?

Serveras rumstempererad som digestif eller lätt kyld som snaps.

När blir sprit gammal?

Spritdrycker, med undantag för grädd- och ägglikör, har näst intill obegränsad hållbarhet. Skulle en av snapsarna vara Svartvinbärsbrännvin kan det hända att den tappar färgen med åren, då den är macererad och inte omdestillerad.

Är vodka surt?

Vodka är en populär spritsort att blanda drinkar med eftersom vodka har en ren och neutral smak som passar ihop med det mesta!

Varifrån kommer Gammel Dansk?

Gammel Dansk Shot 1961 började Jørgen Ketil Asmund, på De danske Spritfabriker i Roskilde, arbeta med en dansk bitter. Det var en tid när många danskar började resa till södra Europa för solstinna semesterdagar. På kvällarna i baren upptäckte man de bittra drinkarna.

Vem äger Gammel Dansk?

Gammel Dansk har marknadsförts sedan 1964 och akvaviten har tillverkats i 83 år. Båda betraktas som dansk tradition. Arcus ägs av det svenska investmentbolaget Ratos, som 2012 köpte Aalborg Spritfabrikker av Pernod Ricard.

Vad passar till Gammel Dansk?

Gammel Dansk är en kryddig bitter med mycket karaktär som serveras rumstempererad som digestif eller aningen kyld som snaps. Är mycket populär som shot och passar utmärkt som komplement till ljus lager.

Relaterade inlägg: