Vad innebär det att ha Aspergers syndrom?

Vad innebär det att ha Aspergers syndrom?

Vad innebär det att ha Aspergers syndrom?

ASD är en neuropsykiatrisk funktionsvariation som står för Autism Spectrum Disorder. ASD är ett samlingsnamn för olika neuropsykiatriska funktionsvariationer som innebär ett annat sätt att kommunicera och relatera socialt. En form av ASD kallas Aspergers syndrom.

Vad är viktigt för barn med autism?

Lugn, ordnad och förutsägbar miljö är viktig. Barn med autism har ofta svårt att hantera och sortera intryck. Därför behöver barnet en lugn och förutsägbar miljö omkring sig. Du som vet mer om barnets funktionsnedsättning kan lättare anpassa barnets olika miljöer och informera andra om barnets behov.

Kan barn med autism ha en annorlunda språkutveckling?

Vissa barn med autism kan ha en sen och annorlunda språkutveckling. Ibland kan barnet stanna eller backa i sin utveckling efter att ha kommit igång med att säga några ord. ... Det är också viktigt att förskolan informerar skolan om vilket stöd ditt barn behöver.

Kan du ha andra svårigheter samtidigt med autism?

Du kan ha svårigheter att tolka det du hör, medan det ofta är lättare att uppfatta det som du kan se. Vanligt med andra tillstånd samtidigt. Du kan ofta ha andra svårigheter samtidigt med autism. Följande diagnoser är vanliga: dyslexi, språkstörning eller inlärningssvårigheter.

Vad orsakar autismspektrumtillstånd?

I Sverige har cirka en till två procent av befolkningen en diagnos inom autismspektrumtillstånd, AST. Kristiina Tammimies, forskargruppsledare på Karolinska Institutet studerar de genetiska faktorerna bakom AST. Exakt vad som orsakar AST är okänt men både arv och miljö har betydelse.

Relaterade inlägg: