Hur lång tid tar det för en tuja att växa?

Hur lång tid tar det för en tuja att växa?

Hur lång tid tar det för en tuja att växa?

Kan bli upp till 12 meter och har djup grön färg och överlappande blad som bildar skott och som gillar halvskugga bäst. Växer ungefär 20-40 centimeter per år och vill helst ha något blötare kalkrik jord eller sandjord.

När växer Thujan?

Thuja växer väldigt snabbt, med en tillväxt på 20 till 40 cm per år, men det är viktigt att man tar hänsyn till den fullvuxna växtstorleken när man planterar för att se till att det finns tillräckligt utrymme mellan växterna när de växer till sig.

Vilken tuja växer snabbast?

Thuja Brabant är vår snabbaste insyns skyddare. Thuja Brabant växer yvigt och ca 30-50cm per år, och med rätt förutsättningar kan den växa ännu mera. Dessa thujor växer sig täta, och lämpar sig därför utmärkt som häckväxt, formklippt eller vildvuxen.

När börjar thuja växa på våren?

De flesta planterar på våren, särskilt under månaderna april och maj. Under den här perioden planterar vi främst frilandsodlade tujaplantor med rotklump. Att plantera thujor redan i mars är endast möjligt om tjälen är borta och marken inte längre är frusen.

När växer thuja Smaragd?

Thuja Smaragd växer ganska snabbt och uppnår en höjd av ca 2,5 m och en diameter av ca 60 cm efter 10 års odling. Man kan alltså anta att den brukar växa 25 cm per år i genomsnitt.

Hur tar man död på en Tuja?

Tujor brukar inte skjuta rotskott så det brukar räcka med att såga ner en thuja och sedan förmultnar stubben med tiden, vill man ha bort stubben snabbare kan man hyra en stubbfräs.

Relaterade inlägg: