Vad går en gokart i?

Vad går en gokart i?

Vad går en gokart i?

Karting är en bilsport som körs på en asfaltbana, med en liten snabb specialbyggd bil. Biltypen som används inom karting kallas kart. I folkmun är bilarna dock även kända som gokart, men detta syftar främst till de kartar som hyrs ut till privatpersoner vid kartinganläggningar.

Vad kostar gokart licens?

Licensen (kort i normal kreditkorts storlek) kommer sedan på posten och denna ska du sedan alltid ha med dig på träning och tävling. När det gäller licenserna till SBF så kostar det: Debutantlicens: 345 kr/år, Nationell licens: 475 kr/år, Ansvarig ledare har varit gratis.

Är Go Kart en sport?

Karting är en krävande sport, en mycket mer krävande sport än vad många kan tänka sig. För att klara av att köra på hög nivå krävs det att man är vältränad som en boxare.

Vad har man på sig när man kör gokart?

Ni får givetvis medta egen hjälm & overall, dock skall hjälmen vara typgodkänd. Lösa skor som flip-flops och högklackat är ej tillåtet. Halsduk/scarf samt linne tillåts ej. Långt hår skall vara uppsatt och instoppat så det ej kan fastna.

Vad kostar en gokart säsong?

för vår del så ligger vi runt 80-100, för en säsong och då är föraren 11år. För dessa pengar kör vi 12-15 tävlingar i hela Sverige + träning. dvs Sverigesemester varannan helg under sommaren med hela familjen och goda vänner. Prisvärt.

Vad kostar Folkracelicens?

Först måste du genomgå en teorikurs på 3 timmar och som kostar runt 400 kr oavsett om du är junior eller senior. Sedan måste du gå med i en motorklubb. Tyvärr gäller inte Trofeo Abarth som klubb.

Vilken Max cylindervolym får en go kart ha?

Internationella klasser
KlassFörarens ålder (år)Cylindervolym cm3
KF2från 15125
KF1från 15125
KZ2från 15125, 6-växlad
KZ1från 15125, 6-växlad

Hur mycket väger en gokart?

generellt sett så väger en gokart 70kg! men de beror på vilket märke de är på chassiet å motorn... endel väger mindre endel väger mer!

Hur mycket får man väga gokart?

FÖRARENS ÅLDER: 12 år- ÖVRIGA KRITERIER: Förare som fyller 12 år under kalenderåret ska uppnå följande kriterier: - Förarens vikt (inkl. personlig utrustning) ska minst vara 43kg under tävlingen. - Förare ska varit innehavande av tävlingslicens Karting under minst föregående år.

Vem får köra gokart?

Vem får köra? Vi har ingen åldersgräns utan längdgräns för att köra hos oss, detta för att nå fram till pedalerna och kunna gasa / bromsa. Dessutom måste du självklart följa de regler vi har.

Vad kostar det att börja med karting?

Vad kostar det? Att börja med karting är inte så dyrt som många tror. Det går bra att börja med en begagnad kart och utrustning för en rimlig peng. En fin kart som bara är ett par år gammal kostar bara hälften jämfört med en ny.

Relaterade inlägg: