Kan man bogsera en bil med fyrhjulsdrift?

Kan man bogsera en bil med fyrhjulsdrift?

Kan man bogsera en bil med fyrhjulsdrift?

Tänk även på att sträckan som bilen bogseras med motorn avstängd (vid motorhaveri) inte bör överskrida 8 mil, då det är väldigt påfrestande på bilens växellåda (gäller särskilt bilar med automatväxellåda). Den kan ta skada. Bogsera inte en automatväxlad bil med fyrhjulsdrift, ring vägassistans eller bärgningsbil.

Får man bogsera en bil som är Obesiktigad?

Som regel får du inte köra ett avställt fordon . Det finns dock ett undantag: för färd kortast lämpliga väg till eller från närmaste besiktning. … Observera att ett avställt fordon inte heller får bogseras .

Vad händer om man bogserar en Automatbil?

Var försiktig när du bogserar en bil med automatlåda Vi avråder i princip från bogsering av bilar med automatlåda. Tillkalla hellre vägassistans för säker transport av bilen. Detta beror på att automatlådan på sådana bilar får sin smörjning från motorn när den är igång.

Måste man ha körkort för att bogsera en bil?

(4 kap 5 § Trafikförordningen) Den som styr det bogserade fordonet måste ha körkort för fordonet.

Kan man putta på en automat bil?

SVAR: Man ska inte bogsera igång en bil med automatlåda. Att däremot bogsera den en kortare sträcka eller frirulla med växelväljaren i neutralläge är inte skadligt om annat inte anges i bilens instruktionsbok.

Får man bogsera en bil med B körkort?

B-behörighet Du har rätt att köra en personbil eller lätt lastbil med en totalvikt av högst 3 500 kg. Du får dra ett lätt släpfordon med en totalvikt av högst 750 kg. Du får även dra släpfordon med en totalvikt som överstiger 750 kg, förutsatt att bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikt inte överstiger 3 500 kg.

Relaterade inlägg: