Hur snabbt accelererar en motorcykel?

Hur snabbt accelererar en motorcykel?

Hur snabbt accelererar en motorcykel?

Världens snabbaste motorcykel, Kawasaki Ninja H2 har en teoretisk toppfart på 420 km/h (banversionen H2R, H2:an gör ”bara” 320 km/h) och med 300 hästkrafter accelererar den 216 kilo lätta hojen extremt snabbt. Men har den tillräckligt för att glufsa i sig världens snabbaste bil Bugatti Veyron?

Måste man ha B körkort för att ta mc-kort?

Du som har ett körkort för lätt motorcykel (A1) eller mellanstor (A2) får köra trehjuliga motorcyklar med en nettoeffekt på högst 15 kW. Om motorcykeln har en högre nettoeffekt krävs det ett körkort för tung motorcykel (A) eller personbil (B). Du måste också ha fyllt 21 år för att köra tung trehjulig motorcykel.

Vad händer om man skjutsar på A1?

Vid otillåten paråkning på motorcykel är böterna 400 kr för förare och 400 kr för passagerare.

Varför får man inte skjutsa på lätt mc?

Fråga: Vad får man för straff om man skjutsar på en lätt mc och man inte ännu fyllt 18år? Svar: Som du verkar känna till får man inte ha passagerare vid färd på mc om man är under 18 år. Gör man det och ertappas är böterna 500 kr.

Kan man köra MC med B körkort?

Körkort med behörigheterna A1 eller A2 ger rätt att köra trehjuliga motorcyklar med en nettoeffekt av högst 15 kW. För att köra trehjuliga motorcyklar med mer än 15 kW nettoeffekt, krävs det körkort med behörighet A eller B samt att körkortsinnehavaren har fyllt 21 år.

Relaterade inlägg: