Vad kostar en svart diamant?

Vad kostar en svart diamant?

Vad kostar en svart diamant?

Priset för en 1 carat diamant kan vara alltifrån 15 000 kronor till mer än 160 000 kronor för en väldigt välslipad diamant med hög kvalitet. En 2 carat diamant kan kosta så lite som 60 000 kronor eller så mycket som 800 000 kronor.

Vad är en svart diamant?

En ogenomskinlig ädelsten En från början svart diamant är kemiskt identisk med en vanlig, men den är inte genomskinlig. Den är full av håligheter och kristallstrukturen ser annorlunda ut, därav färgen och dess egenskaper. Främst används stenen inom industrin, i slip- och skärverktyg.

Vad är det för skillnad på diamant och briljant?

Är briljanter värdefullare än diamanter? Briljanter består av diamanter. Diamanter som slipats på ett speciellt sätt, briljantslipning kallas ofta för briljanter. Ordet briljant beskriver själva slipningen, ädelstenen är fortfarande en diamant (ibland briljantslipas även andra ädelstenar, men diamanter är vanligast).

Hur stor är 1 carat diamant?

Istället för gram eller kilo, anges Diamanters vikt i carat (ej att förväxla med karat i guld som anger renheten). Det betecknar helt enkelt en mätskala där varje 1 karat = 0.2 gram (0.50 carat = 0.1 gram och 5 carat = 1 gram).

Vad är en oslipad diamant?

Det välkända uttrycket ”en oslipad diamant” syftar till att något, eller någon, har mer potential än det ger sken av. Även rent bokstavligt är det ett bra uttryck – för det är slipningen som gör diamanten. En briljant är precis det, en slipning som tar fram det absolut bästa hos diamanter och andra ädelstenar.

Relaterade inlägg: