Hur hög kan en thuja Brabant bli?

Hur hög kan en thuja Brabant bli?

Hur hög kan en thuja Brabant bli?

Thuja Brabant är också det givna valet för dig som vill ha en mycket hög häck eller insynsskydd, då den kan bli närmare 10 meter hög om den får växa obehindrat.

Hur snabbt växer Jättetuja?

Vad är ett bra pris per planta? Den tuja som växer snabbast är nog jättetuja, Thuja plicata. Av de andra occidentalis-tujorna är 'Brabant' den snabbast bäxande sorten och den kan nog komma upp i 30-40 cm/år.

Hur länge kan Tuja stå innan plantering?

Du kan mycket väl ha dina tujor kvar i krukorna ett tag, några veckor i alla fall. Placera krukorna ute i skuggan och se till att vattna, tujorna får aldrig torka ut.

När är det bäst att plantera tujor?

Den klumpodlade tujan köps i en form av säck eller nät och lämpar sig bäst att plantera på våren eftersom den tar längre tid på sig att få fäste i jorden. När du planterar ska du välja en blandning av din befintliga jord kombinerat med planteringsjord.

När på året växer thuja?

Thuja växer väldigt snabbt, med en tillväxt på 20 till 40 cm per år, men det är viktigt att man tar hänsyn till den fullvuxna växtstorleken när man planterar för att se till att det finns tillräckligt utrymme mellan växterna när de växer till sig.

Vilken thuja växer snabbast?

Thuja Brabant är vår snabbaste insyns skyddare. Thuja Brabant växer yvigt och ca 30-50cm per år, och med rätt förutsättningar kan den växa ännu mera. Dessa thujor växer sig täta, och lämpar sig därför utmärkt som häckväxt, formklippt eller vildvuxen.

Relaterade inlägg: