Är Volvo V70 en bra första bil?

Är Volvo V70 en bra första bil?

Är Volvo V70 en bra första bil?

Säkerhet och bra andrahandsvärde Volvo V70 kan beskrivas som en stor och trygg bil. Den har ett riktigt bra andrahandsvärde och var den mest sålda begagnade bilen under 2017. Då hade den ett snittpris på ca 128 000 kronor. Även under den första delen av 2018 ligger modellen högt på försäljningslistorna.

Vem var mannen bakom den första moderna bilen?

Mannen bakom den första moderna bilen var den tyske mekanikern Gottlieb Daimler (). 1883 fick han patent på historiens första bensindrivna motor. ”Benzin” var då en sällsynt apoteksvara som huvudsakligen användes mot förstoppning. Bilen har blivit vår tids vanligaste transportmedel.

Vad är Bilens ursprung?

Bilens ursprung går att spåra i de självgående vagnar drivna med ångmotorer som på uppdrag av militärmyndigheterna konstruerades i Paris av fransmannen Joseph Cugnot. Han utvecklade en självgående artillerivagn kallad "Fardier à vapeur" år 1769.

Vad är bilens historia?

Bilens historia. Bilar i betydelsen självgående landfordon har funnits sedan 1800-talet, men bilens genombrott som samhällsfenomen kom först under 1900-talet .

När kom Bilens första genombrott?

Bilens historia går mer än 200 år bakåt i tiden. Redan under 1700-talet presenterades den första bilen, i bemärkelsen att den var ett självgående landfordon med kapacitet att transportera människor. Men bilens stora genombrott kommer först under 1900-talet.

Relaterade inlägg: