Hur snabbt joggar en vanlig människa?

Hur snabbt joggar en vanlig människa?

Hur snabbt joggar en vanlig människa?

I genomsnitt missbedömde män sin sluttid med 2,59 minuter för halvmaraton, 6,49 minuter för Lidingöloppet och 4,15 minuter för maraton. För kvinnor var motsvarande siffror 1,81, 3,78 och 2,01 minuter.

Hur långt ska man springa första gången?

Särskilt i början, när man vare sig har en bra löpteknik eller styrkan till att bära upp kroppen, säger Sofie Düring och fortsätter: – Jag skulle säga att man bör räkna med tre månader om man går från stillasittande till att springa fem kilometer. Det är bättre att ge sig själv lite längre tid än att stressa fram det.

Hur fort kan man springa en mil?

Män bör klara milen 60 minuter och kvinnor 65 minuter på en flack milbana. Klarar man inte tidsgränsen bör man se över sin grundträning (öka och variera), vikt och livsstil. Du klarar utan problem att springa 15 km utan att gå. Du kan själv uppskatta din egen kapacitet på milen.

Vad är en bra tid att springa 4 km på?

Shirin Djavidi: Hamnar du på mellan 15 till 17 minuter har du riktigt bra kondition och kommer att springa milen på under 60 minuter. Hamnar du runt 20 minuter är det också helt okej, men för att klara milen på 60 minuter behöver du kunna springa 2,5 km på 15 min och hålla det tempot i en timme.

Vad är världsrekordet på 10 km?

Det nuvarande världsrekordet innehas av Etiopiens Kenenisa Bekele och är på 26:17.

Relaterade inlägg: