Hur beter sig en förgiftad katt?

Hur beter sig en förgiftad katt?

Hur beter sig en förgiftad katt?

Symtom på förgiftning hos katt Katten kan få feber, bli trött och hängig, inte vilja äta eller få bleka slemhinnor. Akuta symtom kan vara att katten kräks, får diarré, andas hastigt, skakig med huvudet/hela kroppen, ostadig på benen eller är ”speedad”.

Är näbbmöss giftiga för katter?

Rävar och katter, liksom andra däggdjur med välutvecklat luktsinne, äter vanligtvis inte upp näbbmöss trots att de fångar dem. Katter älskar att leka med dem, men den som är oförståndig nog att äta upp en näbbmus börjar må illa. På sidan av kroppen mellan fram- och bakbenen sitter doftkörtlar som gör djuren oaptitliga.

Kan katter dö av choklad?

Chokladförgiftning. Choklad innehåller kakao som bland annat innehåller teobromin, ett ämne som hundar och katter inte tål.

Vad händer om en katt äter en näbbmus?

De flesta katter äter inte näbbmöss eftersom de luktar och smakar illa. De katter som faktiskt äter mössen verkar inte bli särskilt sjuka av det, i värsta fall kan katten må lite illa. Om katten blir biten av en näbbmus så kan den bli svullen och irriterad vid platsen för bettet, men det verkar sällan bli värre än så.

Hur mycket choklad är farligt för en katt?

Dödlig dos för katt är ca 80-200 mg/kg kroppsvikt, men förgiftningssymtom uppkommer vid betydligt lägre doser. I mörk choklad och i ren kakao är halten teobromin som högst, ca 5-15 mg/g och ibland upp till 28 mg/g (dvs 2 800 mg i en 100 grams chokladkaka).

Vad ska man göra om katten ätit choklad?

Kontakta alltid veterinär om katten ätit choklad. Försök bedöma hur mycket den ätit och hur hög kakaohalten är. Ju mer du vet om kakaohalt och mängd uppäten choklad desto lättare är det för veterinären att avgöra om ditt djur behöver akutvård eller inte. Det är bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite!

Relaterade inlägg: