Måste man ha sidoblinkers?

Måste man ha sidoblinkers?

Måste man ha sidoblinkers?

bilar efter 1990 måste ha sidoblinkers, dom ska synas om man står 30 cm raktut i sidled från kofångaren. bilar efter 1990 måste ha sidoblinkers, dom ska synas om man står 30 cm raktut i sidled från kofångaren.

Måste man ha Strålkastartorkare?

Man behöver varken ha strålkastartorkare eller att de ska vara fungerande om det nu sitter några där. Det viktigaste är inte att ha rätt, utan att straffa de som har fel.

Måste Vindrutespolning fungera vid besiktning?

Ja, de måste fungera...

Måste blinkers i backspegel fungera vid besiktning?

Vi kontrollerar reflexer, backspeglar och de lampor som är viktiga för trafiksäkerheten som till exempel strålkastare, blinkers och bromsljus. Dessutom undersöker vi motorutrymmet och kontrollerar att det inte läcker bränsle. Det måste även finnas en varningstriangel i fordonet så ta gärna fram den innan besiktningen.

Måste blinkers på backspegel fungera?

Blinkers i sidospegel räknas inte som sidoblinkers, eftersom dom inte syns väl om man är placerad snett bakom fordonet. Uppgifter enligt egen kontakt med Svensk bilprovnings teknikupplysning.

Måste man ha strålkastarspolning?

Anledningen till att du inte fick någon anmärkning vid besiktningen i fjol är att din bil inte är utrustad med xenonljus, utan har vanliga halogenlampor. Det finns nämligen inget krav på strålkastarspolning – om inte bilen har xenonljus. Då måste den också vara utrustad med automatisk nivåreglering.

Måste man ha skyltbelysning?

Ja, du måste ha skyltbelysning. Skyltbelysning skall fungera annars blir det nedslag. Ja, och lampan på kontakten måste också fungera så man ser att dom är påslagna.

Måste man ha vindrutespolare?

Lagen om vindrutespolare kom 1969 och gäller fordon tillverkade fr. o.m. 1 januari 1971. Om äldre fordon har spolare behöver dom inte fungera.

Relaterade inlägg: