När är en blomkål dålig?

När är en blomkål dålig?

När är en blomkål dålig?

Hoppa över de huvuden som känns mjuka eller har svarta fläckar redan i affären. Som fryst blir blomkålen bara trist och vattnig. buketter med gräddvit färg, bladen ska vara friskt gröna.

Är det bra att äta rå broccoli?

Äta Rå broccoli Du kan äta broccoli rå och på så sätt bevarar du allt som grönsaken innehåller. Du kan till exempel ha den i en sallad eller lägga ner den i en smoothie. Att äta rå broccoli är som det ser ut det bästa sättet att få i sig alla näringsämnen på.

Hur ser dålig blomkål ut?

Just nu blomkål har varit hemma ett tag och börjar åldras, ett slags svarta fläckar som ger det ett nedslitet utseende och kan få oss att tro att blomkålen går dåligt.

Kan blomkål bli gammal?

Stötarna ger upphov till mörka fläckar som gör att blomkålen ser “gammal” ut trots att den kan vara färsk. Speciellt den lilafärgade blomkålen missfärgas lätt medan den gröna är något tåligare.

Kan man skära bort mögel på blomkål?

Livsmedelsverkets rekommenderar att man allmänt sett bör undvika att äta mögliga livsmedel. Men små mögelangrepp kan man ofta bara ta bort. Ytligt och begränsat mögel på grönsaker skär man bort med god marginal. Om det har gått på djupet eller spridit sig så är det bäst att kassera hela grönsaken.

Hur ser mögel ut på blomkål?

Som brukligt blir gärna stora blomkålshuvuden angripna av mögel, svarta prickar i toppen som är enkla att skära bort.

Relaterade inlägg: