Vad betyder Shinrin YOKU?

Vad betyder Shinrin YOKU?

Vad betyder Shinrin YOKU?

Skogsbad är egentligen översättning från engelska ”forest bathing” som i sin tur är den ungefärliga översättningen av det japanska ordet ”Shinrin Yoku”. Dr Qing Li, pionjär inom området, beskriver Shinrin Yoku som ”att bada i skogens atmosfär” eller ”att ta in skogen med hjälp av sinnena”.

Får folk att dra åt skogen?

"Dra åt skogen" används för att förmildra svordomen "dra åt helvete". "Dra dit pepparn växer" är ytterligare en variant. Både skogen och där pepparn växer symboliserar här något avlägset. Vad vi egentligen menar är att vi vill att personen ska försvinna härifrån – men inte nödvändigtvis till skogen.

Vad är japanskt Skogsbad?

Skogsbad eller Shinrin Yoku som det heter på japanska är inte bad i en tjärn i skogen som en kanske kan tro. Det är en upplevelse i ett naturområde där du ”badar” med dina sinnen i skogen. Helt enkelt en naturvaro utöver den du upplever när du promenerar, joggar eller spenderar annan tid i skogen.

Vad betyder Skogsbada?

Skogsbad handlar om att vara i naturen med öppna sinnen. Att genom syn, hörsel, smak, lukt och känsel vara mer i nuet för att komma åt hälsofördelar, säger Catherine. I en vardag med mycket intryck hittar många ut i naturen för att få återhämtning, där skogsbad är ett sätt.

Kan man i skogen och kan det åt skogen?

När något "går åt skogen" däremot menas att det blir fel eller tokigt. Uttrycket är knappast nytt. Man vet säkert att det användes av människor på 1700-talet men kanske ännu tidigare.

Relaterade inlägg: