På vilka två sätt kan en NAS anslutas till ett nätverk?

På vilka två sätt kan en NAS anslutas till ett nätverk?

På vilka två sätt kan en NAS anslutas till ett nätverk?

Raid (spegling av hårddiskar för bättre lagringssäkerhet - kräver minst två hårddiskar). Printerserver (många Nasar har även en inbyggd printerserver för att kunna dela ut en skrivare utan att någon dator behöver vara påslagen). Fildelningsstöd (många modeller har stöd för fildelning genom Bittorrent eller Usenet).

Hur använder man en NAS?

En NAS är helt enkelt en liten dator som du kopplar in fysiska hårddiskar i. Men till skillnad från en vanlig dator så kopplar du inte in mus och tangentbord för att styra den. Istället fjärrstyr du den genom någon av de plattformar som stöds.

Kan inte hitta min nas?

De enheter, bl a en NAS, som är trådanslutna kan jag nå via webbläsaren med IP-adress....Vi skulle vilja att du gör följande;

  • Klicka på Windows knappen + R och skriv services. msc och klicka enter.
  • Gå till Name Resolution Protocol.
  • högerklicka på tjänsten och välj "Starta"

Vad menas med Nas?

NAS (Network Attached Storage) är en intelligent lagringsenhet som är ansluten till ditt nätverk hemma eller på kontoret.

Vilken nas ska jag välja?

1. Qnap TS-251A. Qnap TS-251A är verkligen den NAS som är vårt val av bäst i test i vårt test av olika varianter av NAS men även ”PC för alla” lyfter fram Qnap TS-251A som deras bäst i test.

Kan inte se alla datorer i nätverket?

Antar att det är en tjänst som inte är påslagen eller som stängs av vid omstart. Samtliga datorer är anslutna till samma wifi nätverk precis som tidigare när allt fungerade. Kan säga också att NASen syns under"Andra enheter" men inte som en dator.

Kan inte logga in på NAS?

Tyvärr kommer det inte nya programuppdateringar för NSA-serien. Så det kommer inte bli en uppgradering till SMBv2 eller SMBv3. Om detta inte är ett alternativ för dig, kan du överväga en uppgradering till en enhet i den senaste NAS-serien (NAS326, NAS520, NAS540, NAS542) som supPorts SMBv2.

Relaterade inlägg: