Vilket språk talar man i Rwanda?

Vilket språk talar man i Rwanda?

Vilket språk talar man i Rwanda?

Rwanda FranskaEngelsk Rwanda/Officiella språk

När var Rwanda en belgisk koloni?

Rwanda och Burundi har en delvis gemensam historia. Länderna var från slutet av 1800-talet tyska kolonier, men ockuperades 1916 av Belgien som styrde länderna under mandat från Nationernas förbund och FN. På 1950-talet restes krav på självständighet i de bägge länderna.

Vad kallas en person från Rwanda?

Rwanda är det afrikanska fastlandets tätast befolkade land. Det är också ett av kontinentens minst urbaniserade länder, där över 80 procent av invånarna bor på landsbygden. Etniskt utgörs befolkningen av en stor majoritet hutuer, en mindre andel tutsier och en liten spillra av pygméfolket twa.

Hur har folkmordet i Rwanda påverkat oss idag?

Våldet spred sig snabbt till hela landet och inom loppet av endast 100 dagar, fram till mitten av juli 1994, beräknar man att över en miljon människor hade dödats. Förutom dödandet har folkmordet i Rwanda också blivit känt för vidden av sexuella övergrepp och våldtäkt som användes som del av förnedringen av offren.

Varför hade inte FN mandat att ingripa på plats när våldsamheterna tog sin början?

FN och länderna i västvärlden har fått hård kritik för sitt agerande under folkmordet. FN:s närvaro i landet var minimal redan från början och i takt med att våldsamheterna i landet eskalerade och trots att FN var väl medvetna om vad som pågick i landet skickades militärpersonal tillbaka.

Relaterade inlägg: