Varför Harley Davidson?

Varför Harley Davidson?

Varför Harley Davidson?

Harley Davidsons cyklar var ståtliga och eleganta, men de var dyra i en redan ganska pressad marknad. Motorcykeln visade sig vara en betydligt bättre förutsättning för vinst, så Harley Davidsons cykelverksamhet upphörde 1921 och all kraft lades istället på motorcyklar.

Vem grundade Harley Davidson?

William S. Harley Walter DavidsonArthur DavidsonWilliam A. Davidson Harley-Davidson/Grundare Harley-Davidson (HD) är ett amerikanskt motorcykelfabrikat grundat 1903 av William Harley och bröderna Walter, William och Arthur Davidson i Milwaukee i Wisconsin.

Vilket år grundades Harley Davidson?

1903, Milwaukee, Wisconsin, USAHarley-Davidson / Grundades

När uppfanns den första motorcykeln?

Giuseppe MurnigottiMotorcykel / Uppfinnare

När kom Harley med ABS?

Hela Sportster-serien (med undantag för Iron 883™) av årsmodell 2014 är utrustad med låsningsfria (ABS) bromsar, vilket ger en förtroendingivande körkänsla.

När kom Harley Davidson?

Första Harley Davidson 1901 4 Den anrika Harley-Davidson Motorcykel föddes i den amerikanska staden Milwaukee, Wisconsin precis i början av förra seklet år 1903. Det året 1903 tillverkade Harley-Davidson 50 motorcyklar. De byggde två förbättrade motorcyklar året 1904 med avsikt att sälja de.

Hur snabbt gick den första motorcykeln?

Denna motorcykel var inte speciellt snabb, utan gick i 12 km/h och vägde 90 kg och den såldes aldrig. Det skulle dröja fram till 1894 innan en riktig mc-motor skulle se dagens ljus och detta skedde i Tyskland.

Relaterade inlägg: