Vad betyder Serengeti?

Vad betyder Serengeti?

Vad betyder Serengeti?

Serengeti nationalpark i Tanzania är ett av världens mest unika naturområden. Namnet Serengeti stammar från maasaiernas 'siringet', vilket ungefär betyder 'ett utvidgat område'.

Hur stor är Serengeti?

14 763 km²Serengeti nationalpark / Yta

I vilket land ligger Serengeti?

Serengeti ligger i norra Tanzania och är 14.750 kvadratkilometer, vilket motsvarar fem gånger Gotlands yta. Det är Tanzanias näst största nationalpark efter Selous som ligger i Tanzanias södra del. Sedan 1981 finns Serengeti nationalpark med på Unescos världsarvslista.

Vad menas med savann?

En typisk savann är ett slättområde i tropiska zonen som ligger vid ekvatorn, där växtligheten utgörs av högt gräs och glest utspridda buskar och träd. Savannområden ligger ofta mellan regnskogs- och ökenområden.

Vilka djur finns i Krugerparken?

I Krugerparken finns 147 olika däggdjur, såsom stora bestånd av antiloper, giraffer, apa, lejon och elefanter, över 500 fågelarter och 114 olika kräldjursarter. Goda bilvägar och lägerplatser gör området lättillgängligt för turister och forskare.

Vad är medeltemperaturen på savannen?

Medeltemperaturen under regnperioden är tjugo till trettio grader celsius. Endast växter som kan överleva långa perioder av torka kan växa under sådana förhållanden. Gräs, träd och buskar här är anpassade för att på bästa sätt utnyttja årstidens tillgängliga vatten.

Vad är det för skillnad på stäpp och savann?

Savannen finns i varma områden med en regnperiod och en torrperiod. Växter på land som tål att ibland vara helt dränkta och som står kvar trots att underlaget rör sig. Ett område där det växer gräs, örter och lökväxter men inga träd. Stäpp finns i torra områden med väldigt varma somrar och väldigt kalla vintrar.

Hur är djurlivet i Afrika?

Afrika är hem till “De fem stora” eller the Big Five som man säger på engelska, vilka består av lejon, leopard, noshörning, elefant och afrikansk buffel. Utöver dessa finns det även ett brett utbud av afrikanska djur med allt ifrån små/stora däggdjur till reptiler och kräldjur samt fiskar, insekter och fåglar.

Var ligger savannen?

Taigan är det största terrestra biomet. Savannområden finns huvudsakligen runt vändkretsarna, mellan regnskog och öken. De största savannerna finns i Afrika, norra Sydamerika, Indien och norra Australien.

Var ligger Krugerparken?

Kruger nationalpark är en nationalpark i Sydafrika som ligger i provinserna Mpumalanga och Limpopo. Parken är en av jordens djurrikaste. Den är ungefär 345 km lång och 54 km bred, och täcker en yta av ca 20 000 km².

Relaterade inlägg: