Får man åka till Turkiet från Sverige?

Får man åka till Turkiet från Sverige?

Får man åka till Turkiet från Sverige?

Från den 1 februari 2012 gäller att svenska medborgare har rätt att stanna sammanlagt 90 dagar i Turkiet utan visering under en period av 180 dagar. Att stanna längre än 90 dagar utan visering leder till böter och i vissa fall förbud att återvända till Turkiet under en kortare eller längre period.

Hur många kurder har Turkiet dödat?

En del flydde utomlands. PKK har klassats som terrorister av både Nato och EU medan andra ser den som en legitim befrielserörelse. 2008 meddelade Turkiets regering att 5 560 personer dödats i konflikten Turkiet och PKK sedan 1984. Andra källor uppger tiotusentals dödade.

Kan man åka till Turkiet om man är vaccinerad?

Särskilda inresebestämmelser Sedan den är kravet om uppvisande av negativt PCR-test, vaccinationsintyg eller ett antigentest upphävt. Det är turkiska myndigheter som ansvarar för information om inreseregler till Turkiet.

Vad tycker turkar om kurder?

Många kurder är helt assimilerade i det turkiska samhället och talar inte ens kurdiska, och miljoner lever utanför kurdernas traditionella område. I årtionden vägrade turkiska myndigheter också erkänna kurderna som en särskild folkgrupp.

Hur många kurder lever i Turkiet?

Enligt Minority Rights Group anges kurder i Turkiet uppskattas till 15 miljoner, Iran 7miljoner, Irak 6–7 miljoner samt Syrien 1,5 miljoner. Därutöver finns ca 2miljoner i Centralasien och ca 35 miljoner utanför det geografiska området Kurdistan.

Är Turkiet med i EU eller EES?

Turkiet ansökte om medlemskap i EG 1987. Anslutningsförhandlingar om EU-medlemskap inleddes 2005. En tullunion mellan EU och Turkiet trädde i kraft 1995. Turkiet blev medlem i Nato 1952.

Relaterade inlägg: