Hur tar man sticklingar från Jasmin?

Hur tar man sticklingar från Jasmin?

Hur tar man sticklingar från Jasmin?

Ta bara en pinne/gren, skrapa av lite av barken på en sida, stoppa i jorden - i kruka kan de bli torrt om man är slarvig... Alla buskar går lätt att föröka med en stickling.

Hur tar man hand om Jasmin?

Jasmin vill stå ljust men inte i stark sol. Har du den som krukväxt kan den stå inomhus året om men det går också bra att flytta ut krukan under sommaren. Var försiktig i början när du flyttar ut din jasmin, och ställ den skyddat så att bladen inte bränns. Ge den rikligt med vatten och näring under sommaren.

När ska man klippa ner Doftschersmin?

Svar: Bästa tidpunkten att helt kapa ned en schersminbuske (Philadelphus) är att göra det tidigt på våren. Du klipper/sågar då av skotten vid marken men sparar några årsskott som ska dra upp näring till den nya tillväxten.

Hur tar man sticklingar på Schersmin?

Klipp centimeterstora bitar av nya skott, krossa lätt så att rotningshormonet frigörs och ha ner klippet i vattnet. Plantera sticklingarna direkt i kruka eller efter en natt i vatten. Jorden ska vara mager, ta såjord eller sandblandad jord. Sätt skotten längs med krukkanten så utvecklas rötterna lättare.

Kan man beskära schersmin på hösten?

Beskärning av schersmin Behöver normalt inte beskäras men man kan behöva gallra gamla buskar. Ta då bort några av de äldsta grenarna ända nere vid marken varje vår eller vårvinter för att stimulera busken att bilda nya skott. Detta börjar man med när den är 3 - 4 år.

Hur beskär man doftschersmin?

Beskärning av schersmin Ta då bort några av de äldsta grenarna ända nere vid marken varje vår eller vårvinter för att stimulera busken att bilda nya skott. Detta börjar man med när den är 3 - 4 år. Ta även bort grenar som är skadade eller sticker ut för långt. Plantan behåller då sin naturliga form men ser friskare ut.

Hur sköter man doftschersmin?

Schersminer vill ha en solig växtplats, eller möjlighet till lite vandrande skugga för att få en fin blomning. De trivs i näringsrik och väldränerad jord. Schersminer kan ofta upplevas som risiga och bör därför gallras varje år för att blomma rikligt och bli täta. Beskärning av schersmin görs direkt efter blomningen.

Relaterade inlägg: