Hur varmt är det i Grekland i slutet av maj?

Hur varmt är det i Grekland i slutet av maj?

Hur varmt är det i Grekland i slutet av maj?

De grekiska öarna i maj I maj är temperaturerna på de flesta grekiska öar kommit upp på 22-25 grader. Dock finns det en risk för få lokala regnbyar.

Vart är det varmt i slutet på maj?

I maj börjar det bli varmt i södra Europa. Nu kan du njuta av behagliga vårtemperaturer på ca 20-25° i länder som Grekland, Albanien och Turkiet. Cypern är nu varmast i Europa, medan Kanarieöarna och Madeira som vanligt erbjuder precis lagom sommarvärme för en aktiv semester.

Hur varmt är det i Mallorca i maj?

Medeltemperaturer
DagstemperaturVattentemperatur
aprilDagstemperatur 17°cVattentemperatur 15°c
majDagstemperatur 20°cVattentemperatur 18°c
juniDagstemperatur 24°cVattentemperatur 21°c
juliDagstemperatur 27°cVattentemperatur 24°c

Hur varmt är det i Spanien i maj?

Varmt i maj: 23–28 grader
Luft - dagLuft - nattResmål
24°13°Spanien, Costa del Sol
24°16°Spanien, Lanzarote
24°17°Spanien, Teneriffa
24°14°Grekland, Aten

Vilken grekisk ö är varmast?

Rhodos stoltserar med flest soltimmar i hela Grekland och är passande nog, enligt grekiska mytologin, solguden Helios ö. Under sommaren, och faktiskt ända in i september är medeltemperaturen på Rhodos ca 28-31 grader och vattentemperaturen i havet ca 23-26 grader.

Är det varmt på Kreta i maj?

Väder och klimat på Kreta I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag.

Var är det varmast på Mallorca i maj?

Populäraste resmålen är Alcudia, Magaluf, Palma Nova, Illetas och Cala d'Or. Palma stad är dessutom ett hett weekendresmål med bra shopping, trevliga restauranger och mysiga omgivningar. I maj är det 22 grader varmt dagen och i vattnet är det upp till 17 grader.

Hur är vädret i Kroatien i maj?

Väder och klimat, Kroatien. Det kroatiska kustområdet har ett typiskt Medelhavsklimat. Det innebär ett soligt och varmt sommarväder från mitten av maj till slutet av september med behagliga 25-30 grader om dagarna.

När är det bäst att åka till Mallorca?

Våren är kanske den bästa tidsperioden på Mallorca, med låg nederbörd och behagliga temperaturer. På dagen ligger den högsta genomsnittliga temperaturen på runt 16°C i mars, 18°C i april och 20°C i maj. Temperaturen på natten förblir sval under hela perioden. Solen skiner upp till nio timmar per dag i april.

Hur varmt är det i Spanien på våren?

Varmt vid havet och kallare i bergen Här varierar de årliga temperaturen från ett genomsnitt på 21,5°C. Detta är också en spansk topplacering.

Var är det varmast i Spanien idag?

Det varmaste området på Spaniens fastland är Andalusien med en genomsnittlig årstemperatur på 16ºC, vilket gör det till en perfekt destination året runt!

Vart i Grekland är det varmast i oktober?

Kreta. En av de mest populära grekiska öarna är Kreta som har temperaturer på 22 grader i oktober. Havet har värmts upp till hela 24 grader så oktober är en passande månad för långa sköna bad. Det finns många resmål att välja mellan på Kreta och de flesta ligger utmed den norra kusten.

Var är det varmast i Grekland i oktober?

Rhodos är varmast med en medeltemperatur på 24 grader, Kreta ligger som nummer 2 och Santorini som nr. 3. På Korfu ligger dagstemperaturen på omkring 20-22 grader och ön är därför idealisk för en aktiv semester.

När är det som varmast på Kreta?

Kreta ligger mitt i medelhavet kan sommaren på Kreta bli oerhört varm, som rekordvärmen på Kreta juli 2018 då det blev så varmt som 46 grader, och ön utstod en hel vecka med temperaturer över 40 grader.

När är det bäst att åka till Kreta?

Många är sugna på att åka till Grekland under hösten. Greklands största ö Kreta är ett bra resmål eftersom värmen håller i sig även under lågsäsongen i september och oktober. Kreta har högsäsong under juli och augusti, då både värmen och pulsen är som högst.

Relaterade inlägg: