Hur länge gäller högkostnadsskyddet tandvård?

Hur länge gäller högkostnadsskyddet tandvård?

Hur länge gäller högkostnadsskyddet tandvård?

Ett högkostnadsskydd, som ger avdrag på priset när en behandling i tandvården kostar mer än 3 000 kronor under en ersättningsperiod. En ersättningsperiod gäller under ett år från att behandlingen börjar.

Vilka sjukdomar ger gratis tandvård?

Tandvård för personer med vissa långvariga sjukdomar I tandvårdsförordningen framgår att personer med de reumatiska sjukdomarna reumatoid artrit (även kallad ledgångsreumatism), systemisk lupus erythematosus (SLE) och systemisk skleros har rätt att söka tandvårdstöd för sin tandvård.

Vad är särskilt tandvårdsstöd?

Särskilt tandvårdsbidrag är ett bidrag för patienter som har en sjukdom eller en funktionsnedsättning som innebär en risk för försämrad tandhälsa. Bidraget är 600 kronor per halvår. Det kan användas till förebyggande tandvårdsåtgärder som exempelvis undersökning och tandrengöring.

Vad innebär särskilt tandvårdsstöd?

Det särskilda tandvårdsbidraget (STB) är ett tandvårdsstöd till personer med vissa sjukdomar och funktionsnedsättningar som riskerar att få försämrad tandhälsa. Bidraget ska användas till förebyggande tandvård.

Vad kostar tandvård för äldre?

Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri.

Relaterade inlägg: