Hur pratar man i Österrike?

Hur pratar man i Österrike?

Hur pratar man i Österrike?

Österrike
Österreich Österrike
HuvudstadWien
Största stadWien
Officiellt språktyska1
Statsskickförbundsrepublik

Vilket språk pratar dem i Österrike?

GermanAustria / Official language

Är österrikiska ett språk?

TyskaAustria / Officiellt språkTyska är ett germanskt språk, talat av omkring 120–150 miljoner människor. Detta gör språket till Europas största eller näst största språk och det germanska språk med näst flest talare i världen, efter engelskan. Tyskan är världens tolfte största språk. Wikipedia

Hur är restriktionerna i Österrike?

Lokala restriktioner Österrike har i stort sett tagit bort alla coronarestriktioner. Sedan den gäller följande under din vistelse: FFP2-mask är endast obligatorisk på vårdinrättningar och apotek. Barn under 6 år är undantagna maskkravet.

Hur många har tyska som modersmål?

Tyska talas av 135 miljoner människor och är det officiella språket i Tyskland, Schweiz, Österrike, Luxemburg och Belgien. I några av länderna finns det flera officiella språk, till exempel i Belgien och Schweiz. 76,1 miljoner människor har tyska som modersmål.

Vilka språk finns?

Ingen vet exakt hur många språk som talas i världen, men en grov uppskattning är att det finns runt 6 000 språk. Ethnologue. är en känd databas som listar översikter över världens språk. Enligt Ethnologue är antalet levande språk 7 117 (oktober 2020).

Relaterade inlägg: