Vad är Spitfire hjul?

Vad är Spitfire hjul?

Vad är Spitfire hjul?

Spitfire wheels har varit igång sedan 1987 och försett core skejtare med högkvalitativa skateboard hjul anpassade för pool, park och street skateboard åkning. Vill du satsa på dom bästa skateboard hjulen, se till att skejta Spitfire skateboard wheels – Formula Four!

Vilken hårdhet på Skateboardhjul?

En del skatepark- och vertåkare föredrar att välja hjul med en hårdhet mellan 97-100a.

Vilken skateboard nybörjare?

Brädan MID 100 är designad för barn från 3 år som är nybörjare. Decket i björkträ passar bra för att lära sig grunderna: stå upp, skjuta ifrån, rulla, svänga och bromsa. Brädan är inte anpassad för tricks.

Vad är skateboard hjul gjorda av?

Skateboard hjul finns i flera storlekar, tjocklekar och färger, så att du har en hel del att välja på. De är vanligtvis tillverkade av polyuretan (PU), som är en speciell typ av plast med goda elastiska egenskaper.

Vilken abec är bäst?

Många misstar sig och tror ju högre ABEC siffran är desto bättre kommer deras hjul att rulla men det är inte helt sant. ABEC står för precisionen på kullagret och brukar vara en siffra mellan 1-9. Desto bättre precision desto mindre friktion ska dina kullager bemötas med och helt enkelt rulla bättre.

Vad ska man tänka på när man köper en skateboard?

Bredden som passar dig bäst beror på din egna längd, sko-storlek samt hur du tänkt använda din skateboardbräda och personliga preferenser. Om man väljer en skateboard som är för bred för dig kommer du behöva använda extra kraft vilket kommer göra din åkning samt tricks svårare.

När kan man börja åka skateboard?

Enligt Magnus Gyllenberg på Stockholm Skatepark finns det ingen lägsta rekommenderad ålder att börja åka skateboard. – De flesta börjar i skolåldern, men vi har besökare som bara är tre till fyra år gamla. Det viktigaste för en nybörjare är att lära känna brädan ordentligt innan man försöker sig på några tricks.

Vad heter Skateboardens delar?

Skateboard-bushings bustningarna som sitter runt "kingpin" och på var sin sida om ”hangern” är de som bestämmer svängen och de är tillverkade i ett urethan blandning. Med tiden tappar dom sin "rebounce" och blir stela, svängen blir dålig eller ingen alls. Då är det dax med ett set nya.

Vilka skruvar till skateboard?

6.1 Skateboard Hardware / Indledning Skruvarna kan vara med Allen eller Phillips huvud. Skateboard hardware kommer i många olika längder, och innehåller ofta olika färgade bultar så att du kan markera näsan på din skateboard. Varje skateboard behöver en hardware-sätt som innehåller 8 bultar och 8 låsmuttrar.

Vilka kullager är bäst?

SKF (svenska kullager fabriken) har det bästa stålet och den högsta precisionen vid tillverkning och är klart bättre en Kina tillverkad abec7 kullager.

Vad betyder ABEC 5?

Kullager som graderas med ABEC-systemet kallas oftast för "precisionskullager" och de graderas på en skala med talen 1, 3, 5, 7 och 9. Ju högre tal, desto större standardprecision. Det finns inga krav för vilket material kullagret ska vara gjort av. Kullagren behöver bara vara gjorda för en viss grad av precision.

Var kan man köpa bra skateboards?

Skateboards kan du köpa i skateboardbutiker och de flesta större sportbutiker. De skateboards som säljs i leksaksaffärer är dock inte att rekommendera.

Vad behöver man för att bygga en skateboard?

När du köper delarna separat så finns det fem delar du måste ha för att den ska bli komplett och fullt fungerande. Delarna du behöver införskaffa är deck, truckar, däck, kullager och skruvar för du ska kunna åka på brädan.

Vilken skateboard till barn?

Storlek på din skateboard deck:

  • 6.75-7.4 För barn mellan 4-8år.
  • Full size (Deck bredd 7,5 och uppåt) ...
  • 7,5" till 8" - Standard skateboard för ungdomar samt vuxna åkare som åker mest Street eller som gör mer tekniska trix.
  • 8" till 8,25" - För de som åker skateboard inom pool, ramper och betongytor.

Hur blir man bra på skateboard?

5 smarta nybörjartips om du tänkt åka bräda i sommar

  1. Lär dig bromsa! Det är svinbra och gäller både på longboard och skateboard. ...
  2. Lär dig sparka med båda fötterna. Det har man mycket nytta av. ...
  3. Lär dig slidea med ett mjukt hjul. ...
  4. Stå, för guds skull, inte med bakfoten när du pushar. ...
  5. Ha inte för mycket skydd.
06-Jul-2016

Relaterade inlägg: