Vart bor de flesta i Estland?

Vart bor de flesta i Estland?

Vart bor de flesta i Estland?

Huvuddelen av befolkningen bor i städer, störst är huvudstaden Tallinn följt av Tartu, Narva och Pärnu. Då det endast bor cirka 6,5 personer per kvadratkilometer i vissa estniska regioner är det enkelt att hitta en ostörd miljö.

Vilka är de tre länder som ligger i Baltikum?

Baltikum är ett samlingsnamn för de tre staterna Estland, Lettland och Litauen. Staterna ligger nära Sverige.

Vilka bor i Estland?

Estland är en republik, till ytan lika stor som Jämtland och Härjedalen tillsammans. Här bor ungefär 1,4 miljoner invånare, varav cirka 420 000 i huvudstaden Tallinn. Folk och religion: Två tredjedelar är ester (protestanter). Den största minoritetsgruppen är ryssar (ryskortodoxa).

Hur bor man i Estland?

Landet har över 1500 öar i Östersjön och Finska viken. Dessa är för det mesta obebodda. Trots detta har Estland en långtgående och djupt rotad ökultur. De har mestadels en lantlig miljö och några har dessutom spår efter vikingatiden och den medeltida kulturen.

Vad hette båten Estonia tidigare?

M/S Estonia Hennes tidigare namn var M/S Viking Sally (1980- 1990), M/S Silja Star ( ) och M/S Wasa King. Februari 1993 köptes färjan av Estonian Shipping Company och Nordström & Thulin och under estnisk flagg insattes i trafik mellan Tallinn och Stockholm.

Relaterade inlägg: