Är Lärarförbundet statligt?

Är Lärarförbundet statligt?

Är Lärarförbundet statligt?

Lärare anställda inom staten ingår automatiskt i det kollektivavtal om lön, anställningsvillkor med mera som Lärarförbundet tecknar med Arbetsgivarverket. Håll koll på vad som gäller kring pension och försäkringar för dig inom staten, med hjälp av Lärarförbundet.

Vilken organisation tillhör Lärarförbundet?

Vi är ett fackligt professionsförbund med över 234 000 medlemmar från skolans alla delar. Vi organiserar till exempel lärare, förskollärare, fritidspedagoger, grundskollärare, gymnasielärare, högskolelärare, studie- och yrkesvägledare, lärare i musik- och kulturskolor och skolledare.

Varför finns Lärarförbundet?

Lärarförbundet bildades 1991 då två av de större svenska lärarförbunden – Sveriges facklärarförbund (SFL) samt Sveriges lärarförbund (SL) gick samman. Beslut om samgående togs 1988 efter en långdragen process av förhandlingar mellan de olika lärarförbunden.

Vilken yrkesgrupp riktar sig Lärarförbundet till?

Bland Lärarförbundets 234 000 medlemmar hittar man lärare i grundskolan, ämnes- och yrkeslärare i gymnasieskolan, förskollärare, lärare i fritidshem, skolledare, högskole- och universitetslärare, folkhögskolelärare, lärare på vuxenutbildningen, lärare i särskolan, lärare i kulturskolan samt studie- och yrkesvägledare.

Vad ingår i Lärarnas Riksförbund?

Lärarnas Riksförbund (LR) är ett svenskt fackförbund för legitimerade lärare och studie- och yrkesvägledare i lärar- eller studie- och yrkesvägledareutbildning inom grundskolan, gymnasiet, högskolan samt vuxenutbildningen. Även den som studerar för att bli lärare kan bli medlem.

Vad ingår i Lärarförbundet?

Som medlem i Lärarförbundet erbjuds du förmånliga försäkringar via Lärarförsäkringar.

  • Läs om ditt försäkringsskydd.
  • Lägg till/ ta bort försäkringar genom att kontakta Lärarförsäkringar.

Vem äger Lärarförbundet?

Lärarförbundet har 232 000 medlemmar. De största medlemsgrupperna utgörs av lärare i grund- och gymnasieskolan, förskollärare, fritidspedagoger, skolledare och lärare på högskolan....Lärarförbundet.
Lärarförbundet
Information
OrdförandeJohanna Jaara Åstrand
Historia
LandSverige

Vad är läraryrkets professionella villkor?

Läraryrket och den professionella yrkesutövningen Lärare ska på alla sätt använda sitt yrkeskunnande till att höja kvaliteten i sin yrkesutövning och stärka sin professionalism i vetskap om att kvaliteten i yrkesutövningen direkt inverkar på samhället och samhällsmedborgarna.

Relaterade inlägg: