Vad gör man med jordgubbsplantor på vintern?

Vad gör man med jordgubbsplantor på vintern?

Vad gör man med jordgubbsplantor på vintern?

För att förhindra att blommorna eller jordgubbsplantorna förfryser kan man lägga ut halm eller täckbark mellan jordgubbsraderna. Plantorna värms – och ändå har de tillräckligt med luft för att kunna andas. En annan möjlighet är att täcka jordgubbsplantorna med en fiberduk. Denna läggs som köldskydd över jordgubbarna.

Vad menas med remonterande jordgubbar?

Blommar hela säsongen Men sorterna som fortsätter att blomma hela säsongen ger också bär hela säsongen. Ända till första frost kan det gå att skörda bär, även om de blir färren på hösten när det blir kallt. Sorterna som blommar hela säsongen kallas för remonterande jordgubbar.

Hur sköter man ett jordgubbsland?

Jordgubbsplantor vill ha sol, värme och vindstilla. Sol ger godare bär och minskar risken för gråmögel. Jorden bör vara lucker så att jordgubbsplantans rötter kan sprida sig (mycket mull) och gärna med lite sand i. Jordgubbar och smultron är från början skogsväxter och i skogen finns inte lerjord.

Hur klipper man ner jordgubbsplantor?

Många rekommenderar att klippa ner jordgubbsplantorna i augusti efter att alla jordgubbar är skördade. Du kan klippa ner de så att cirka 10 cm av bladen är kvar. I samma veva gödslar du dem. De kommer snabbt upp igen.

När ska man byta ut jordgubbsplantor?

Jordgubbar brukar ge störst skörd som två- och treåriga. Första året kan man alltså inte räkna med någon större skörd. Efter fyra, fem år är det tid att byta ut plantorna mot nya.

Relaterade inlägg: