Var talas Bantu?

Var talas Bantu?

Var talas Bantu?

Bantuspråk talas i Angola, Botswana, Burundi, Ekvatorialguinea, Gabon, Kamerun, Kenya, Republiken Kongo (Brazzaville), Demokratiska Republiken Kongo (Kinshasa), Malawi, Moçambique, Namibia, Rwanda, sydligaste Somalia, Sydafrika, Tanzania, Uganda, Zambia samt Zimbabwe.

Vad betyder Zulu?

Zulu är ett folkslag i Sydafrika, och med ett uppskattat antal på 10-11 miljoner individer landets största etniska grupp. Merparten lever i provinsen KwaZulu-Natal, men mindre grupper lever även i Zimbabwe, Zambia och Moçambique. Deras språk, zulu är ett bantuspråk.

Vart talas zulu?

Zuluspråket, som innehåller klickljud, talas i provinsen KwaZulu-Natal i Sydafrika. Det har det högsta antalet modersmålstalare av alla elva officiella språk i Sydafrika, och talas även i Swaziland, Botswana, Lesotho, Malawi och Mozambique.

I vilka Språkfamiljer förekommer klickljud?

Klickljud är vanliga i xhosa, och exempelvis är den första konsonanten xh i språkets namn ett klickljud.

Vilket språk talar man i Tanzania?

Swahili Engelsk Tanzania/Officiella språk swahili [swahi:ʹli], kiswahili, bantuspråk (zon G) i östra och centrala Afrika, nationalspråk i Kenya och Tanzania, jämte engelska också officiellt språk i dessa länder.

Hur många pratar Zulu?

Zulu (språk)[redigera | redigera wikitext] Zulu, även känt som isiZulu, är ett bantuspråk som talas av ungefär 9 miljoner människor. Majoriteten av dem (över 95 procent) bor i Sydafrika, men det finns också zulutalare i Swaziland och Moçambique.

Vilket språk talar man i Namibia?

EngelskNamibia / Officiellt språkEngelska är ett västgermanskt språk, dock starkt påverkat av bland annat franska och latin. Det är världens mest spridda språk och fungerar i många delar av världen som lingua franca. Wikipedia

Vad kallas Bantufolket?

Bantu (plural av mu-ntu, 'människa') är en grupp av folk som är bosatt söder om ekvatorn i Afrika, allt som allt omkring 60 miljoner människor. Alla bantufolk talar besläktade språk, bantuspråk, och gruppen är alltså först och främst språkligt definierad.

I vilket land talar man Sotho?

Sesotho (även: sotho eller sydsotho) är det officiella språket i Lesotho och ett av Sydafrikas elva officiella språk. Det talas av omkring 3,1 miljoner människor i Lesotho och Sydafrika, och uppskattningsvis 5,6 miljoner över hela världen.

Relaterade inlägg: