Är revisor ett bra yrke?

Är revisor ett bra yrke?

Är revisor ett bra yrke?

Erfarenhet från arbete på revisionsbyrå är meriterande och yrkesgruppen är högt eftertraktad på arbetsmarknaden. Det finns samtidigt ett problem som behöver lyftas och diskuteras i den allmänna debatten. Många, och då främst de yngre revisorerna, lämnar i ökad utsträckning yrket.

Vad ska en internrevisor göra?

Revisorerna ska granska:

  • verifikationerna för att se att de är riktiga och har bokförts på ett riktigt sätt.
  • bokföringen i övrigt och se om den stämmer med verkligheten.
  • årsredovisningen.
  • styrelsens förvaltning, det vill säga att nödvändiga beslut har fattats (granskning av protokoll) och att fattade beslut har utförts.

Vad bedömer revisorn i Förvaltningsrevisionen?

Revisorn ska granska bolagets årsredovisning och bokföring samt styrelsens och den verkställande direktörens förvaltning. Granskningen ska utföras med professionell skepticism och vara så ingående och omfattande som god revisionssed kräver.

Hur mycket tjänar man som bokförare?

31 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vem kan vara revisor i en ideell förening?

Det är stadgarna som anger hur många revisorer en ideell förening ska ha. Det vanligaste är att det ska finnas en ordinarie revisor plus en suppleant eller två ordinarie revisorer med eller utan suppleant.

Måste en bostadsrättsförening ha en internrevisor?

En bostadsrättsförening måste ha minst en revisor. Revisorn väljs av föreningsstämman om inte något annat är bestämt i stadgarna. I de flesta fall behöver revisorn inte anmälas till Bolagsverket.

Vad ska en förvaltningsrevision innehålla?

De vanligaste granskningsåtgärderna i vår förvaltningsrevision är: Diskussion med styrelse, VD och företagsledning om företagets rutiner. Granskning av avtal kontra räkenskaper, bolagsordning m.m. Granskning av beslut, protokoll etc.

Vad är en ren revisionsberättelse?

En revisionsberättelse som inte innehåller några anmärkningar kallas ren revisionsberättelse. En revisionsberättelse som innehåller mer eller mindre allvarlig kritik av vad man funnit vid revisionen kallas oren revisionsberättelse.

Relaterade inlägg: