Vilken höjd på skrivbord stående?

Vilken höjd på skrivbord stående?

Vilken höjd på skrivbord stående?

Bordet ska vara så högt att underarmarna kan vila i 90 grader mot bordsskivan. Det minskar belastningen på axlar och skulderblad. Skärmens överkant ska vara något nedanför ögonhöjd. Då får nackens muskler vila, vilket även minskar belastningen.

Får inte sitta på jobbet?

Det finns en mängd olika stolar som ger stöd utan att man för den skull sitter ned på traditionellt sätt: stå-stödstolar, sadelstolar med flera. Med dessas hjälp är man i lika upprätt läge som vid stående men får avlastning och kan lätt ställa sig upp vid behov. Arbetsmiljöverkets föreskrifter finns på www.av.se.

Hur farligt är det att sitta för mycket?

Studier visar att när vi sitter still i mer än 30 minuter påverkas vår kropp negativt. Blodcirkulationen går ner, blodsockerupptaget minskar, fettinlagringen ökar, blodkärlens hälsa försämras och risken för proppbildning ökar.

Hur många timmar ska man stå om dagen?

Genom att stå upp mer halverar man risken att dö inom tre år, visar en stor studie som omfattar 200 000 människor. I studien såg man att vuxna som satt mer än 11 timmar per dag hade en rejält förhöjd risk att dö de kommande tre åren, jämfört med de som satt högst fyra timmar om dagen.

Vilka fysiska besvär kan stillasittande ge?

Vid stillasittande är de större muskelgrupperna i kroppen inaktiva och energiomsättningen är låg. Långvarigt stillasittande har visat sig öka risken för hjärt-kärlsjukdom, typ 2-diabetes, övervikt/fetma, några former av cancer och att dö i förtid.

Relaterade inlägg: