Kan en fastighet säljas med stöd av en framtidsfullmakt som inte uttryckligen behandlar försäljning av fastighet?

Kan en fastighet säljas med stöd av en framtidsfullmakt som inte uttryckligen behandlar försäljning av fastighet?

Kan en fastighet säljas med stöd av en framtidsfullmakt som inte uttryckligen behandlar försäljning av fastighet?

Om du och din bror äger huset tillsammans, har du rätt att sälja din andel i den även om din bror inte samtycker till försäljningen. Du kan även ha rätt att sälja fastigheten med hjälp av framtidsfullmakten. Det kräver emellertid att det anges i fullmakten att du har rätt att göra det.

Hur många exemplar av framtidsfullmakt?

Det ska alltså vara samma dokument men i två exemplar. Samtliga exemplar är att anse som original i och med att ni måste skriva under alla handlingar för sig. Hur förvaras framtidsfullmakten? Det finns ingen myndighet i Sverige som hanterar varken registrering eller förvaring av framtidsfullmakter.

Vem får skriva under en framtidsfullmakt?

Svärföräldrar, styvföräldrar och styvbarn till fullmaktsgivaren får inte heller bevittna en framtidsfullmakt. Däremot går det bra med svåger och svägerska. Den som är under 15 år, eller som på grund av en psykisk störning inte förstår betydelsen av en vittnesbekräftelse, får inte bevittna framtidsfullmakten.

Hur mycket kostar det att skriva framtidsfullmakt?

Priset för att anlita en jurist online för att skriva din framtidsfullmakt ligger oftast någonstans mellan 1 000 kronor och 3 000 kronor.

Var ska man skicka framtidsfullmakt?

Bifoga framtidsfullmakten i original eller en bestyrkt kopia. Bifoga också eventuellt läkarintyg som visar att fullmakten bör träda i kraft. Skicka eller lämna in ansökningshandlingarna till tingsrätten för den kommun där fullmaktsgivaren är folkbokförd.

Var ska man förvara framtidsfullmakt?

Framtidsfullmakten behöver inte registreras vid någon myndighet, bör förvaras på ett säkert ställe samt att fullmaktstagare/na har kännedom var den förvaras, skapa helst kopior.

Kan man ge framtidsfullmakt till flera personer?

Kan man i en framtidsfullmakt utse flera fullmaktshavare? Ja självklart kan man ha flera fullmaktshavare i sin framtidsfullmakt. Det är till och med vanligt att man som fullmaktsgivare anger en turordning för fullmaktshavarna. Då specificerar man vem som i första, andra och tredje hand ska vara fullmaktshavare.

Vad innebär lagen om framtidsfullmakter?

Lagen om framtidsfullmakter innebär en lagstadgad rätt för privatpersoner att upprätta en fullmakt som blir giltig när han eller hon på grund av sjukdom, psykisk störning eller liknande varaktigt och i huvudsak inte längre kan ta hand om sina angelägenheter. Fullmakten utställs alltså för ett framtida behov.

Var finns blankett för framtidsfullmakt?

Skatteverket har ingen specifik mall för hur en framtidsfullmakt ska se ut, men i den ska det framgå:

  • att det handlar om en framtidsfullmakt.
  • vem eller vilka du ger fullmakt till.
  • vilka angelägenheter som fullmakten omfattar.
  • eventuella övriga villkor som gäller.

Vem utfärdar Anhörigbehörighet?

Du får behörigheten genom att beställa ett personbevis från Skattemyndigheten, med släktutredning som visar att du är närmast anhörig. Med anhörigbehörighet kan du, eller ni, genomföra enklare vardagsärenden som att betala räkningar eller föra över pengar mellan konton, ta med behörigheten till ett bankkontor.

Måste en jurist skriva framtidsfullmakt?

Ni behöver inte anlita en jurist för att upprätta en framtidsfullmakt utan det går alldeles utmärkt att göra det själva så länge ni är noga med att uppfylla alla formkrav.

När kan en framtidsfullmakt träda i kraft?

9 § Om en framtidsfullmakt uppfyller kraven i 3 och 4 §§, träder den i kraft när fullmaktsgivarens situation är sådan som anges i 1 §. Det är fullmaktshavaren som ska bedöma om framtidsfullmakten har trätt i kraft.

Relaterade inlägg: