Hur är det att ha en yorkshireterrier?

Hur är det att ha en yorkshireterrier?

Hur är det att ha en yorkshireterrier?

Yorkshireterrierns lilla format döljer en stor personlighet, som ofta är energisk, lättretlig och dominant. Yorkshireterrier är tillgivna, men de kräver också mycket uppmärksamhet. Rasen är ett bra val för den som vill överösa sin hund med kärlek. Yorkshireterrier är utomordentliga vakthundar.

Hur ofta ska man bada en yorkshireterrier?

Eftersom rasen enligt rasstandarden ska ha lång päls så kräver den en genomborstning minst varannan dag. Yorkshire terrier har ingen underull. Ett bad varannan till var tredje vecka, oftare vid behov och om hunden har lång päls. Många klipper hundens päls kort.

Hur långt kan en yorkshireterrier gå?

En yorkshireterrier älskar att promenera och går flera kilometer om den får. En kort promenad räcker, så länge den får använda sin nos och stimuleras mentalt. Kom ihåg att en yorkie inte bara är en knähund; den gillar att springa, apportera och leka som vilken annan hund som helst.

Är yorkshireterrier allergivänliga?

Är du allergisk och är ute efter främst en sällskapshund så kan Yorkshire terriern vara hunden för dig. Yorkshire terriern blir strax över 3kg stor och kan tack vare sin päls anses som en allergivänlig hund.

Hur ska man klippa en yorkshireterrier?

Många väljer att klippa hundens päls kort för att den ska bli mer lättskött. Pälsen på hjässan bör sättas upp i en knut eller tofs, om den inte är mycket kortklippt, för att undvika ögonirritation. Då yorken kräver så pass omfattande pälsvård är det viktigt att börja träna på detta från tidig valpålder.

Relaterade inlägg: