Hur ofta ska man tvätta lockigt hår?

Hur ofta ska man tvätta lockigt hår?

Hur ofta ska man tvätta lockigt hår?

Hur ofta ska man tvätta håret om man har lockigt och tjockt hår? Har du däremot tjockt, voluminöst och lockigt hår bör du tvätta mellan varannan och var fjärde dag.

Hur många gånger i veckan bör man tvätta håret?

Några generella tips från experter inom hårvård lyder: Tvätta ditt hår max 2 gånger i veckan. Har du tunt och skört hår som behöver tvättas oftare, använd ett milt schampo som inte skadar håret lika mycket. Torrt hår kan behöva vila från att tvättas för ofta.

Hur ofta ska man tvätta håret om man hår mjäll?

Du kan prova schampo som tar bort hudsvamp om du har stora besvär med mjäll och kanske flagor i hårbotten. Du bör behandla hår och hårbotten två gånger i veckan under två till fyra veckor, och därefter en gång i veckan eller vid behov.

Hur ska man tvätta lockigt hår?

Lockigt hår behöver mycket fukt och regelbunden rengöring för att lockarna inte ska tyngas ner. Därför bör du rengöra det varannan dag. Satsa på ett schampo för lockigt hår för att bevara ditt fall. Schampo, balsam och hårmask för lockigt hår utan sulfater och parabener för bara 399 kronor.

Hur får man bort mjäll i håret?

Har du svåra besvär med mjäll, och även beläggningar på hårbotten, kan lösningen vara ett schampo som innehåller det verksamma ämnet ketokonazol som är effektivt mot just jästsvamp, till exempel Fungoral mjällschampo.

Relaterade inlägg: