Kan man fritera i kokosfett?

Kan man fritera i kokosfett?

Kan man fritera i kokosfett?

Rent kokosfett är det bästa till all fritering. Smält över svag värme. Upphetta, men ej så häftigt att fettet ryker. Prova dig fram till rätt temperatur (160-180 ºC) med mindre bitar av det som skall friteras.

Kan man fritera i matolja?

Välj en värmetålig olja med neutral smak, gärna rapsolja eller solrosolja. Du kan också använda dig av druvfröolja, sojaolja, jordnötsolja eller en mix av dessa. Ju neutralare smak desto bättre. Oljan kan återanvändas, men se till att sila den ordentligt efter varje användning.

Vilka oljor kan man fritera med?

Du bör alltid använda en värmetålig olja som fungerar bra med riktigt höga temperaturer. Helst ska den ha en neutral smak så att den inte tar över från den goda maten som ska friteras. Raps-och solrosolja är vanligast att använda, men det går också bra att använda sig av jordnötsolja, sojaolja eller druvfröolja.

Är kokosolja och kokosfett samma sak?

Kokosolja och kokosfett är samma sak. Oljan produceras i varma länder, därav dess flytande form.

Kan man fritera pommes i rapsolja?

Fritera pommes frites Oljan man använder till fritering ska vara en värmetålig variant med hög rykpunkt. Skippa alltså alla kallpressade varianter. En neutral varmpressad olja är bäst till fritering. Exempelvis varmpressad rapsolja eller sån som säljs som frityrolja.

Kan man blanda oljor vid fritering?

Rätt olja för fritering Du ska ha en olja med ”neutral” smak. De bästa oljorna för höga temperaturer är jordnötsolja, sojaolja, druvfröolja, solrosolja, rapsolja, eller en blandning av dessa. Var inte rädd för att använda oljan mer än en gång – men se till att sila den noggrant efter varje användning.

Hur ska man slänga frityrolja?

Om du använder större mängder olja, till exempel om du friterar mat, ska du hälla den använda frityroljan i en förslutningsbar förpackning och slänga den i den vanliga soppåsen.

Relaterade inlägg: