Kan mangoträd växa i Sverige?

Kan mangoträd växa i Sverige?

Kan mangoträd växa i Sverige?

Mango är en frukt som växer på träd. Mangoträdet, som kan bli upp till 40 meter högt, trivs bäst i tropiska och subtropiska klimat, men trots det går det utmärkt att odla mangoplantor inomhus i Sverige.

Hur produceras mango?

Mango växer på mangoträd. Träden kan naturligt bli stora och breda och kan ge skön skugga i tropiska länder. Mango kommer ursprungligen från Sydasien, men odlas idag i stora delar av den tropiska världen.

Kan man odla avokado i Sverige?

I Sveriges kalla klimat odlas avokadon som en medelhavsväxt, det vill säga att man tar in plantan vintertid. Blommar med vita blommor sent på våren och kan bära frukt tredje, fjärde året. Självfertil. Är kraftigväxande och kan behöva beskäras för att växten ska hålla formen.

Är mango trådig?

Det är ett av tropikernas viktigaste fruktträd. Frukten är medelstor, rundoval och kan väga 1/2 kg. Skalet på mogen mango kan vara grönt, orange, rött eller skifta i flera färger. Fruktköttet är orangegult, mycket smakrikt, saftigt, och ofta något trådigt.

Vad krävs för att odla avokado?

Avokado är en växt som kräver mycket vatten. För att få fram ett kilo avokado behövs i medeltal över tusen liter vatten. Om avokadon odlas på torra platser behövs det ännu mera vatten. Det odlas mycket avokado i Chile i Sydamerika.

Relaterade inlägg: