Vad hände när muslimerna stoppades vid Wien?

Vad hände när muslimerna stoppades vid Wien?

Vad hände när muslimerna stoppades vid Wien?

Slaget vid Wien (eller slaget vid Kahlenberg) var det slag som följde på belägringen av staden Wien som genomfördes av det Osmanska riket mellan maj och september 1683....Slaget vid Wien.
Ägde rum12 september 1683
PlatsWien, Österrike
ResultatSeger för den heliga ligan

Vad kallades Turkiet förr?

Turkiska folk som trängt in i det gamla bysantinska riket under tidig medeltid skapade på 1300-talet Osmanska riket, som kom att växa till ett av världshistoriens mäktigaste imperier.

Vad hände 1683?

Den 31 mars 1683 sände Kara Mustafa, i sultanens Mehmed IV:s namn, en krigsförklaring till Wien. Den flera månader långa belägringen inleddes på försommaren 1683. Wien sände ut desperata böner om hjälp och höll ut tillräckligt länge för att en polsk-tysk armé kunde komma Österrike till undsättning.

När dog Ataturk?

10 november 1938Mustafa Kemal Atatürk / Dödsdatum Mustafa Kemal Atatürk (född Mustafa; senare känd som Mustafa Kemal Pascha), född i Selânik (nuvarande Thessaloniki) i Osmanska riket, död 10 november 1938 i Istanbul i Turkiet, var en turkisk fältmarskalk och revolutionär statsman.

Vart kommer Ataturk ifrån?

Mustafa Kemal Atatürk (född Mustafa; senare känd som Mustafa Kemal Pascha), född i Selânik (nuvarande Thessaloniki) i Osmanska riket, död 10 november 1938 i Istanbul i Turkiet, var en turkisk fältmarskalk och revolutionär statsman.

Relaterade inlägg: