Var finns det vägtullar?

Var finns det vägtullar?

Var finns det vägtullar?

I Sverige används idag systemet med trängselskatt i Stockholm och Göteborg. Trängselskatten syftar till att minska trängseln och omfattar både svensk- och utlandsregistrerade fordon.

Varför finns vägtullar?

Trängselskattens avsikt är att minska trängseln i hårt trafikbelastade områden genom att ge en högre kostnad för resan och därmed få en del att avstå från resor, resa vid andra tidpunkter, resa flera i varje fordon eller välja andra transportslag, I Sverige är det infört som en särskild skatt som tas upp när man kör ...

När stänger tullarna?

Trängselskatt tas ut måndag till fredag, mellan kl 06.00 och 18.29. Det tas inte ut trängselskatt under lördagar, söndagar och helgdagar.

Hur fungerar trängselskatt?

I slutet av varje månad skickar vi ut beslutet (med inbetalningskort) till dig som fordonsägare. På beslutet framgår det sammanlagda debiterade beloppet för föregående kalendermånad och antalet passager. Skatten ska finnas på Transportstyrelsens konto för trängselskatt senast det datum som anges på avin.

Vad kostar vägtullar i Sverige?

Det högsta beloppet per dag och fordon är 135 kronor för högsäsong och 105 kronor för lågsäsong. Högsäsong är perioden 1 mars–dagen före midsommarafton och 15 augusti–30 november. Lågsäsong är övrig tid. Skatt tas inte ut helgdag, vissa dagar före helgdag eller under juli månad, förutom de första fem vardagarna.

Hur fungerar vägtullar i Sverige?

Skatten ska finnas på Transportstyrelsens konto för trängselskatt senast det datum som anges på den avi du får hem. Om trängselskatten inte betalas i tid läggs en extra avgift på. Det är viktigt att komma ihåg när skattebesluten ska vara betald och att varje skattebeslut hanteras för sig.

Hur mycket betalar man i trängselskatt?

Det högsta beloppet per dag och fordon är 135 kronor för högsäsong och 105 kronor för lågsäsong. Högsäsong är perioden 1 mars–dagen före midsommarafton och 15 augusti–30 november. Lågsäsong är övrig tid.

Relaterade inlägg: