Vad är en Injektionssköterska?

Vad är en Injektionssköterska?

Vad är en Injektionssköterska?

För att kunna bli injektionssköterska eller estetisk injicerare behöver man medicinsk legitimation. Till exempel sjuksköterska eller läkare. Den vanligaste vägen är att man först jobbar som sjuksköterska i några år och sedan söker jobb på en plastikkirurgisk enhet och arbeta där under en viss tid.

Hur blir man estetisk Injicerare?

En bra grund för det yrket är gymnasiets Vård- och omsorgsprogrammet. Därefter rekommenderas det att söka jobb på plastikkirurgisk enhet och arbeta där under en viss tid. Sedan går man speciella injektionskurser som man ansöker om att gå hos läkemedelsbolagen som tillverkar botulinum och fillers.

Hur mycket fillers i kinderna?

De flesta patienter behöver mellan 1,0 - 3,0 ml. Oftast räcker en behandling men i vissa fall kan det vara nödvändigt med två behandlingar på äldre patienter. Ibland kan även en kombinationsbehandling som till exempel nasolabiala veck, Tear trough eller käklinjer krävas.

Vad tjänar man på att göra fillers?

Fillers Läs mer
Läpparfr 3 000 kr
Halsfr 3 000 kr
Dekolletagefr 3 000 kr
Övriga områden, ansiktetfr 3 000 kr
Hyalase (borttagning av hyaluronsyra filler)fr 2 000 kr

Hur ofta måste man göra tear trough?

En tear trough behandling håller normalt i 6-12 månader men i många fall kan behandlingen hålla längre. Eftersom kroppen bryter ned fillern är det individuellt hur länge resultatet varar. Ämnesomsättning, förbränning, genetik, livsstil och kost är några av alla faktorer som spelar in.

Relaterade inlägg: