Hur mycket väger Tors hammare?

Hur mycket väger Tors hammare?

Hur mycket väger Tors hammare?

Totalvikten för en 16oz ligger i snitt på 800gram, en 20oz hammare väger ca 900gram.

Vem kan lyfta Tors hammare?

De flesta funna torshammare är av silver, men i Uppland har de flesta funna torshammare varit av järn. Under vikingatiden bars torshammare av både män och kvinnor.

Vad står Mjölner för?

Mjölner kan syfta på: Mjölner – guden Tors hammare i den fornnordiska mytologin. Mjölner – ett granatkastarsystem som är avsett att monteras på fordon, se BAE Systems Hägglunds Mjölner. Camp Mjölner – militär grupperingsplats i Kosovo.

Vad är namnet på Tors hammare?

I Kvädet om Trym, ur den Poetiska Eddan, har jätten Trym stulit Tors hammare Mjölner och gömt den djupt ned i jorden. Och när Tor inte hade sin hammare var gudarna och hela deras värld hotad!

Vad är en hammare gjord av?

En hammare består av huvud och skaft. Skaftet kan vara av trä, metall eller glasfiber. Det fästs i det elliptiskt koniska ögat i huvudet och kilas fast med metall- eller träkil i ett sågat spår i skaftet (om detta är av trä). Det hela kan förstärkas med epoxylim som fyller ut luckor i ögat mellan skaft och huvud.

Hur får Tor sin hammare?

Eitre lade först ett svinskinn i ässjan och av detta skapade han en livs levande galt som skimrade av guld. Därefter tog han ett stycke guld och smidde ringen Draupner. För det tredje föremålet lade han järn i elden och började smida en hammare.

Vem kan lyfta Mjölner?

Vilka kan lyfta Mjölner? Mjölner finns alltid till Thors förfogande. Ingen annan kan lyfta hammaren som tilldelats denna vår Asa-gud av hans far Oden vid hans kröningsdag.

Vem bar Thor?

Tor i folktron Blixtarna var blänket från hans hammare när han slungade den efter trollen. När blixten slog ned i ett berg trodde man att det bodde troll där.

Vem gjorde Mjölner?

När det dånade från himmelen ansågs upphovet vara Tor (härav ordet tordön; åska heter för övrigt torden på norska), som i skyn åkande i sin vagn, dragen av getterna Tanngrisner och Tanngnjost, slogs med jättarna. Varje gång Tor svingade sin hammare, Mjölner, mot jättarna uppstod blixtar.

Relaterade inlägg: