Vilket land dricker mest alkohol i Europa?

Vilket land dricker mest alkohol i Europa?

Vilket land dricker mest alkohol i Europa?

Litauer är de som dricker mest i världen! I litauern räknar man med ett genomsnittligt intag av 18,2 liter ren alkohol per person under 2016, enligt de senaste siffrorna från Världshälsoorganisationen (WHO). Litauens alkoholkonsumtion har vuxit snabbast i EU under det senaste decenniet.

Hur mycket alkohol drack män på 1800 talet?

I början av 1800talet låg spritkonsumtionen på sin absoluta topp. Man räknar att varje svensk man drack över 100 liter brännvin per år. Det blev ett stort folkhälsoproblem och bl a orsakade sjukdomar, ökad dödlighet och misshandel.

Vilket land dricker mest alkohol i Norden?

Man skulle till och med kunna kalla oss dåliga så in i Norden. Vi blir nämligen slagna av alla våra nordiska grannländer. Finland kniper förstaplatsen i Norden med sina 77 liter per capita, följt av Danmark på 60 liter och så slutligen – den ultimata förnedringen – Norge på med 49 liter.

Vad drack man på 1800 talet?

Under 1800-talet är den främst känd som en sötad måltidsdryck och törstsläckare med en låg alkoholhalt. De bästa lingonen hälldes i flaskor med vatten och korkades igen. Vatten och lingonen dracks som förfriskning vid kalas. Saft kan har gjorts på många vis och på många olika frukter och bär.

I vilka länder dricker män mest alkohol?

Länderna som dricker mest alkohol

  1. Vitryssland. Vitryssland, som ligger i östra Europa, toppar listan över länderna som dricker mest alkohol. ...
  2. Litauen. Litauen är ett av de baltiska länderna i Europa. ...
  3. Grenada. Grenada ligger i Västindien i Karibiska havet. ...
  4. Tjeckien. ...
  5. Frankrike. ...
  6. Ryssland. ...
  7. Island. ...
  8. Luxembourg.

Relaterade inlägg: