Vad kostar Abonnemangstandvård?

Vad kostar Abonnemangstandvård?

Vad kostar Abonnemangstandvård?

Månadskostnaden för abonnemangstandvård beror på hur friska och välskötta tänder du har. Hur mycket du får betala i avgift varierar också mellan Folktandvården i olika regioner.

Har jag gratis tandvård?

Från den 1 januari 2019 blir tandvården avgiftsfri för alla upp till 23 års ålder. Regeringen har därför beslutat att justera åldersgränsen för det förhöjda allmänna statliga tandvårdsstödet.

Vad är den kompletterande utbildningen för tandläkaryrket?

De kompletterande utbildningarna finns vid Karolinska Institutet i Stockholm, på Göteborgs universitet och på Malmö universitet. Målet är att du efter slutförd utbildning ska ha de kunskaper och färdigheter som krävs för tandläkaryrket i Sverige och för att du ska kunna ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen.

Hur mycket Tandvård kan du få i din region?

Ibland kan du få tandvård för samma avgift som sjukvård inom din region. Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri.

Hur mycket kostar tandvård för hälso- och sjukvård?

Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri. Tandvård för samma avgift som vid sjukvård gäller vid följande situationer:

Vad gäller fri tandvård för barn och ungdomar?

Fri tandvård för barn och ungdomar. Barn och ungdomar har rätt till tandvård utan att behöva betala. Det gäller till och med sista december det år de fyller 23 år. Då ingår i stort sett alla undersökningar och behandlingar och det spelar ingen roll om du går till en privat tandläkare eller till Folktandvården.

Relaterade inlägg: