Hur mycket kostar ett paket med tamponger?

Hur mycket kostar ett paket med tamponger?

Hur mycket kostar ett paket med tamponger?

En påse tamponger från apoteket kostar 105 kronor. Tre påsar per år: 315 kronor Ett paket bindor kostar ungefär 25 kronor. 18 paketett år: 450 kronor Detta ger ett ungefärligt snitt på 382,50 kronor för mensskydd under ett år.

Var köper man tamponger?

Tamponger

 • Hjärtats Tampong Plus 100 st. Från 85:- ...
 • Hjärtats Tampong Mini 50 st. Från 56:- ...
 • 2 för 35:- Hjärtats tamponger super plus 16 st. ...
 • Tampax Regular Tamponger Applikator 20-pack. Webbpris. ...
 • Libresse Discreet Tampong Normal 16 st. Webbpris. ...
 • 2 för 35:- ...
 • O.b. ProComfort Super Plus Tampong 16 st. ...
 • 25%

Vilken är den bästa tampongen?

Tampongerbäst i test

 • Bäst i test är o.b. Original Normal.
 • Intuitions, Kronans Apoteks och Icas tamponger blir utnämnda till Bra köp.
 • Spår av bekämpningsmedlet glyfosat hittades i Natracares tampong.

Vad är en tampong gjord av?

Innehållsdeklaration: De absorberande fibrerna i o.b.®-tamponger är gjorda av cellulosafibrer (viskos), som uppfyller europafarmakopéns krav på renhet. De har dessutom ett yttre skikt gjort av olika polymerer (polyeten och/eller polypropen, och/eller polyester) som Silk Touch™-höljet på o.b.® ProComfort™-tamponger.

Hur länge kan man sova med tampong?

Byt tampong ungefär var fjärde timme. Låt inte en och samma tampong sitta inne mer än åtta timmar. Om du vill ha tampong på natten, sätt i en ny tampong innan du går och lägger dig, och ställ väckarklockan!

Hur mycket kostar tamponger i månaden?

En kvinna lägger ungefär 100-150 kr/månad på mensskydd. Det blir en summa på kronor per år. I genomsnitt har en kvinna mens i ungefär 45 år, vilket betyder att en kvinna då skulle betala mellan 54 000 och 81 000 kronor för mensskydd under sin livstid.

Hur vet man vilken tampong man ska ha?

Du kan välja en större storlek om du blöder mycket, och en mindre om du blöder lite. Du kan använda en större tampong i början av mensen när du blöder mer, och en mindre när mensen börjar ta slut.

Vilket är det bästa Mensskyddet?

Oavsett om du använder tamponger eller bindor så är båda lika effektiva och hygieniska när du väl kommer på hur du ska använda dem. Därför är det bäst att prova på båda och sedan välja det skydd som känns mest praktiskt och bekvämt för just dig. Vissa kvinnor använder både tampong och binda för ett extra gott skydd.

Vad består mensskydd av?

En binda består av absorberande material och läggs i trosorna. De finns för engångs- och flergångsbruk. De senare kallas ofta för tygbindor. Engångsvarianter är tillverkade av cellulosamaterial, medan återanvändningsbara bindor är gjorda av till exempel bomull, flanell eller frotté.

Hur görs tamponger?

Så här funkar tamponger En tampong är gjord av bomull, och har ett snöre i ena änden. Tampongen suger upp blodet så att det inte rinner ut. Tamponger finns olika storlekar. Du kan välja en större storlek om du blöder mycket, och en mindre om du blöder lite.

Är det farligt att sova med tampong?

Du behöver inte byta tampong varje gång du går på toaletten. Du kan kissa och bajsa utan att ta ut den. Det går också bra att sova med tampong.

Relaterade inlägg: