Hur tjocka är Ikeas Köksstommar?

Hur tjocka är Ikeas Köksstommar?

Hur tjocka är Ikeas Köksstommar?

Olika luckor från möbeljätten IKEA har olika tjocklekar. Dessa kan även förändras över tid i samband med att nya produkter lanseras. Generellt sett kan man däremot säga att tjockleken brukar variera mellan 16 mm – 19 mm (d.v.s. 1,6 – 1,9 cm).

Hur ser man skillnad på faktum och metod?

Öppna ett skåp och titta på hålen på stommens insida. Längs den främre kanten har Metod-stommen två rader med hål, medan Faktum-stommen bara har en rad.

Hur vet jag vilken IKEA stomme jag har?

Om du är osäker på vilken modell som används i ditt kök, kan du kontrollera saken genom att ta en titt in i skåpen. I FAKTUM-skåpens främre kant finns en rad med borrhål, medan METOD-skåpen har två rader med borrhål. Du kan även kontrollera vilken typ av IKEA-kök du har genom de avvikande måtten på köksmodellerna.

Hur hög är Ikeas sockel?

Denna sockel-längd är anpassad för kök som byggs på Ikeas Metod-stommar. Sockeln är 220 cm lång och skarvas och kapas efter behov. Höjd: 80 mm. Bredd: 2200 mm.

När ändrade Ikea Köksstommar?

Ikea slutade nämligen att sälja den stomserien sommaren 2013. Kunder som köpt denna typ av kök hade möjlighet att byta / komplettera denna köksserie fram till september 2016. Nu är det alltså slut med det. Ikea brukar ge rådet att byta hela köket men varför göra det om du är nöjd med själva planeringen av köket?

Relaterade inlägg: