Hur stort är ett spabad?

Hur stort är ett spabad?

Hur stort är ett spabad?

Det varierar lite beroende på storlek. Ett spabad för 4-6 personer, med en vattenvolym på ca 1200 liter, kan du grovt uppskattat räkna med att det förbrukar ca. 3500KWH per år. Det är beräknat på att temeraturen håller 38 grader och att spabadet används 3x30 minuter i veckan.

Vilka värden spabad?

Bundet klor och fritt klor När man talar om värdet ”Fritt klor”, är det mängden av effektivt desinficerande klor i vattnet som avses. Idealvärdet är 0,5 -1,5 mg/liter (ppm). Efter en chockbehandling med klor, skall man vänta med att bada tills värdet av fritt klor sjunkit till mellan 1-1,5 mg/liter (1-1,5 ppm).

När ska man byta vatten i spabad?

Vattnet i ett spabad bör bytas 2-4 gånger/år beroende på hur många som badar och hur ofta. Vid normalt användande, 4 personer som badar 2 gånger i veckan, och om man har kommunalt vattenskall vattnet bytas 2-4 gånger/år.

Hur många liter vatten i ett spabad?

Badet fylls med vattenslang, det går ca L vatten beroende på spabadsmodell. Platsen där ett spabad placeras skall vara plant och hålla för vikten kg. En singelbädd eller annat liknande dränerande material på 5-10 cm behövs om badet ställs direkt på mark.

Kan man bada i 40 grader?

Hur varmt ska badvattnet vara? Vi rekommenderar en badtemperatur på 36-38 grader. Bada aldrig om vattnet är över 40 grader.

Relaterade inlägg: