Hur hög är en pyramid?

Hur hög är en pyramid?

Hur hög är en pyramid?

Den stora pyramiden byggdes av Cheops och var den första och största pyramiden i Giza. Den är 139 meter hög och var världens högsta konstgjorda struktur i nästan 4 000 år.

Hur kunde Egyptens farao bli så mäktig?

Farao var både härskare och gud Egyptens härskare behövde därför ingen stark militärmakt för att få folket att lyda och betala skatt. Dessutom fanns ett stort antal ämbetsmän och skrivare som hjälpte farao att ha kontroll över folket.

Hur ser det ut i en pyramid?

En pyramid är en geometrisk figur som har en basyta med formen av en månghörning, till exempel en rektangel eller en triangel. Pyramiden har också sidoytor i form av trianglar, som möts i en spets. En pyramids höjd h är avståndet mellan basytan och pramidens spets.

Vem styrde i Egypten?

Faraonerna var absoluta monarker i Egypten och hade, åtminstone teoretiskt sett, total kontroll över landet och dess resurser. Farao var både överbefälhavare och regeringschef med en omfattande administration under sig som styrde landet.

Hur många pyramider finns det i Sudan?

Men längre söderut, i nuvarande Sudan, finns fler och betydligt mindre uppmärksammade pyramider. Över 250 stycken reser sig ur sanden runt om i landet och flest av dem hittas i Meroë, den sista huvudstaden i det antika riket Kush, som på sin storhetstid på 700-talet f.kr.

Relaterade inlägg: