Finns rysk maffia i Sverige?

Finns rysk maffia i Sverige?

Finns rysk maffia i Sverige?

Den ryska maffian ligger bakom många stölder i Sverige , rapporterar Expressen. Maffian rekryterar kriminella specifikt för att ta sig till Sverige och begå brott. Vanligt stöldgods är bilar, båtmotorer och jordbruksmaskiner, enligt polisens rapport om internationella brottsnätverk som tidningen har tagit del av.

Vilka länder supportrar Ryssland?

– Förutom Belarus så har de närmat sig Azerbajdzjan, Kazakstan men även Iran och Kina, säger Inga Näslund. Martin Uggla, ordförande för Östgruppen, säger att Kinas utspel efter attacken varit en uppmaning om att lugna ned situationen. – Det har alltså inte gjort något starkt fördömande.

Vilket land har störst maffia?

Enligt källor inom FBI har vi sedan Sovjetunionens fall att göra med en mycket mer sofistikerad och mäktig brottslighet än vad vi tidigare haft att göra med. Samma källor inom FBI gör även gällande att dessa människor inom det s.k. toppskiktet av ryska maffian betraktas idag som världens farligaste människor.

Vilken är den största maffian?

Mungiki. Gänget mungiki brukar kallas för Kenyas maffia och är ökända för att bland annat halshugga alla som står i deras väg, samt för deras brutala könsstympning av kvinnor. Mungiki grundades på den kenyanska landsbygden på 1980-talet med syfte att skydda bönder i konflikter om jordbruksmark.

Vilka länder backar Ryssland?

I norr gränsar Ryssland till Norra ishavet och i söder till Kina, Nordkorea, Mongoliet och Kazakstan. Landet gränsar i öster till Stilla havet och har där även havsgräns mot Japan och den amerikanska delstaten Alaska. Omtvistade Republiken Krim ljusgrön.

Finns maffian kvar i Italien?

'Ndrangheta uppges bestå av över 160 så kallade klaner och ha kring 4 000 medlemmar. Under de senaste årtiondena har 'Ndrangheta blivit den mäktigaste kriminella rörelsen i Italien och sannolikt i hela Europa.

Finns maffian kvar i New York?

New Yorks maffia var skadeskjutet av tjallare som ingick uppgörelser med åklagarna och en borgmästare som ville utplåna La Cosa Nostra. Men nu börjar familjerna Bonnano, Colombo, Gambino, Genovese och Lucchese återta förlorad mark. Maffian är tillbaka i staden.

Relaterade inlägg: