Hur lång tid tar det att vandra jämtlandstriangeln?

Hur lång tid tar det att vandra jämtlandstriangeln?

Hur lång tid tar det att vandra jämtlandstriangeln?

Jämtlandstriangeln är sammanlagt 47 kilometer och de flesta vandra den på tre dagar. Börja din vandring från Storulvåns fjällstation. Hit går transfer från tågen. Här du kan låsa in packning du inte behöver ha med dig.

Hur lång tid tar det att cykla jämtlandstriangeln?

Jämtlandstriangeln är ett väldigt populärt resmål både sommar- och vintertid. Turen går i Jämtlandsfjällen mellan fjällstationerna Storulvån, Sylarna och Blåhammaren. Hela turen är 47 kilometer och delas oftast upp på tre eller fyra dagar. Samtliga fjällstationer drivs av STF och erbjuder både mat och boende.

Hur går jämtlandstriangeln?

Jämtlandstriangeln – En komplett guide Turen går i Jämtlandsfjällen mellan fjällstationerna Storulvån, Sylarna och Blåhammaren. Hela turen är 47 kilometer och delas oftast upp på tre eller fyra dagar. Samtliga fjällstationer drivs av STF och erbjuder både mat och boende.

Vilket håll ska man gå jämtlandstriangeln?

Vandringen längs den välmarkerade leden söderut börjar med en stigning genom en park av gles fjällbjörkskog. Vandrar man Jämtlandstriangeln motsols med Blåhammaren som första stopp slingrar sig stigen västerut i kringelkrokiga svängar och kommer ut på en lång fjällplatå.

Var ligger Sylarna?

Sylarna (norska: Sylan(e), sydsamiska: Bieljehke eller Bealjehkh) är ett fjällmassiv som ligger på gränsen mellan Sverige (Jämtland) och Norge (Trøndelag fylke). Högsta punkt är Storsylen, 1762 meter ö. h. som ligger på norsk sida men mycket nära gränsen till Sverige.

Får man cykla jämtlandstriangeln?

Jämtlandstriangeln på cykel är en heldagstur som kräver en del av dig i form av långa uppförsbackar och bitvis mycket sten men ger tusenfalt tillbaka, turen bjuder på fantastiska vyer och långa utförslöpor. Turen är beskriven från Storulvån - Blåhammarens turiststation - Sylarnas vindskydd (nästan) - Storluvån.

Relaterade inlägg: