Vilka tekniska framsteg var viktiga för hiphop?

Vilka tekniska framsteg var viktiga för hiphop?

Vilka tekniska framsteg var viktiga för hiphop?

Man tjuvkopplade ström från gatlamporna att driva sin PA-anläggning med. Bambaataa började rappa till sin musik och då särskilt om att gängen på gatorna skulle göra upp i rap battles istället för att slåss och mörda på gatorna. Detta skedde faktiskt till ganska stor del.

Vem är hiphop?

Hiphop är en subkulturell rörelse som formades sent 1970-tal av afroamerikanska ungdomar bosatta i South Bronx i New York. Delar av kulturen började bli mainstream under tidigt 1980-tal och under 1990-talet hade hiphop-kulturen spridit sig över hela världen.

Varför var svensk hiphop viktig för Sverige?

Den icke-kommersiella hiphopen Internet har haft stor betydelse för kommunikation av media och genom olika nätgemenskaper har även personer utan skivbolagskontrakt kunnat hitta en publik för sin musik.

Varför uppstod hip hop?

Allting började sommaren 1974 i den fattiga stadsdelen Bronx i New York. Eftersom de var för unga, fattiga och svarta för att komma in på klubbar fick partysugna ungdomar fixa sina egna fester. En av områdets mest kända festfixare kallade sig DJ Kool Herc.

Vad är hiphopens budskap idag?

Hiphopens kultur består av främst musik, dans, kläder och konst och har även ibland ett politiskt budskap som belyser orättvisor och kriminalitet i samhället. Hiphopen uppstod i New York under 1970-talet hos afroamerikanska ungdomar men har sedan spridit sig över hela världen.

Vad handlar svensk rap om?

Rap har sitt ursprung i hiphop-kulturen som ett av de fyra elementen tillsammans med DJ:ing, breakdance och graffiti. Texterna kan handla om allt från samhällsproblem, vardagsfilosofi och vardagspoesi till starkt politiska texter.

Relaterade inlägg: