Vad kostar det att gå till tandläkaren?

Vad kostar det att gå till tandläkaren?

Vad kostar det att gå till tandläkaren?

En undersökning innebär bland annat att tandläkaren eller tandhygienisten kontrollerar om du har hål i tänderna, risk för tandlossning eller andra tecken på sjukdom eller problem i munnen. Undersökningen kostar vanligen mellan 905 kr och 1 500 kr beroende på hur omfattande undersökning som krävs.

Hur mycket kostar att sätta in en ny tand?

Att sätta in en ny tand kostar kring 3-6.000 kr. Om du har en försäkring och kan få ditt försäkringsbolag att godkänna det så betalar du bara självrisken. En bedömning hos tandläkare behövs innan försäkringsbolaget kan ta beslut.

Hur mycket kostar ett besök hos tandhygienist?

Ett besök hos tandhygienist kostar mellan kr beroende på behandlingens omfattning och behov. Finns det allmäntandvårdsbidrag sparade så blir det motsvarande avdrag från besökets kostnad.

Hur mycket Tandvård kan du få i din region?

Ibland kan du få tandvård för samma avgift som sjukvård inom din region. Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri.

Hur mycket kostar tandreglering hos Folktandvården?

Hos Folktandvården kostar tandreglering mellan 13.000:- och 26.000:- för en käke, och mellan 21.000:- och 33.000:- för två käkar. Den exakta kostnaden avgörs av hur pass komplicerad behandlingen är.

Relaterade inlägg: