Vad är Timspotpris?

Vad är Timspotpris?

Vad är Timspotpris?

Det är nu möjligt att köpa el med koppling till Nord Pools timspotpris, som gör att en elkund kan undvika att köpa el när priset är högt. Normalt skiljer priset under ett dygn 10 till 30 öre per kWh. Att manuellt bevaka elpriset för att starta tvätt och diskmaskiner ger bara marginella besparingar.

Vad innebär Timprisavtal?

Om du har ett timbaserat avtal påverkas din kostnad av hur stor din elförbrukning är under dygnets olika timmar. Skillnaden mellan ett traditionellt rörligt elavtal och ett timprisavtal/timavtal är att du kan påverka ditt elpris genom din timförbrukning när du har ett timprisavtal.

Vad händer med elpriset?

Elpriser kommer att svänga mer och oftare Tidigare har höga priser sammanfallit med att elanvändningen varit stor. I framtiden, med alltmer variabel kraft, kopplas de höga priserna både till en hög elanvändning och en låg produktion. Elpriset kan bli högt i en situation med liten användning och liten produktion.

Hur vet jag om jag har Timprisavtal?

Från och med den har du som konsument möjlighet att jämföra timprisavtal på Elpriskollen.se. Timprisavtal införs för att du ska kunna välja ett avtal där du kan påverka din elkostnad genom att undvika förbrukning under dygnets dyraste timmar.

Vilka elbolag har Timprisavtal?

  • Vill du själv styra din elkostnad? Då kan vårt timprisavtal vara något för dig! ...
  • För att få ut mesta möjliga av ditt timprisavtal behöver du tänka på två saker. ...
  • Du betalar vårt timvisa inköpspris från Nordpool, kostnad för elcertifikat, elhandelsrelaterade kostnader samt vårt påslag.

Relaterade inlägg: